WYKAZ OSÓB POPIERAJĄCYCH SPRZECIW WOBEC PLANÓW WŁADZ WARSZAWY ZMNIEJSZENIA ILOŚCI PASÓW RUCHU ULICY GÓRCZEWSKIEJ I OGRANICZENIA JEJ PRZEPUSTOWOŚCI

#NieZwężajcieNamGórczewskiej

Petycja kierowana do prezydenta m.st. Warszawy Rafała Trzaskowskiego wyrażająca sprzeciw mieszkańców Warszawy, a zwłaszcza dzielnicy Wola i Bemowo wobec zapowiadanego zwężenia ulicy Górczewskiej i ograniczenia jej przepustowości zarówno w odcinku budowy II linii metra, jak i na pozostałych jej fragmentach.

Górczewską przejeżdża dziennie kilkanaście tyś. samochodów. Po jej zwężeniu ten ruch rozleje się po Wolskiej, Kasprzaka, Obozowej oraz lokalnych ulicach, Po za kawałkiem II linii metra Rafał Trzaskowski nie planuje wprowadzić nowych rozwiązań komunikacyjnych. Nie będzie nowych placów parkingowych `Park and Ride`, który przyjął by kierowców dojeżdżających codziennie do Warszawy z ościennych miejscowości, zresztą po za autobusami które natychmiast utkną w korku w sparaliżowanej zwężonymi ulicami dzielnicy nie mieliby żadnej alternatywy, gdyż na ukończenie budowy II linii metra trzeba będzie czekać kilka lat.

Wszelkie decyzje o zmianach na Górczewskiej powinny zapaść przed przystąpieniem do budowy stacji metra na Woli. Zmiany w przebiegu drogi na tym etapie będą wymagały zmian planistycznych i finansowych. Oznacza to, że na przywrócenie ulicy do ruchu trzeba będzie zaczekać co najmniej rok. Górczewska była poszerzana w minionym dziesięcioleciu. Kosztowało to kilkadziesiąt milionów złotych z kieszeni podatników

Maciej Binkowski, Radni Klubu Prawa i Sprawiedliwości w Dzielnicy Wola m.st. Warszawy    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Maciej Binkowski, Radni Klubu Prawa i Sprawiedliwości w Dzielnicy Wola m.st. Warszawy do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.