Zmowa cenowa na stacjach paliw w Wyszkowie

Szanowni wyszkowianie.

Nie od dziś wiadomo, że  w Wyszkowie stacje paliw utrzymują dosyć wysokie ceny paliw w porównaniu z innymi stacjami znajdującymi się chociażby w Warszawie.

Ponieważ ceny na wszystkich stacjach paliw w Wyszkowie i najbiższej okolicy, niezależnie od jej właściciela, utrzymuja się na podobnie wysokim poziomie, zwykle zmieniają się tego samego dnia o taką samą wartość, nasuwa się przypuszczenie, iż między właścicielami stacji paliw doszło do tzw. zmowy cenowej - prawnie zabronionej, mającej na celu utrzymanie stosunkowo wysokiej i niekorzystnej dla klientów ceny paliw.

W związku z powyższym osoby zainteresowane powyższym tematem proszone są o podpisanie petycji:

W zwiażku podejrzeniem zmowy cenowej na wyszkowskich stacjach paliw oświadczam, iż poperam inicjatywę złożenia zawiadomienia do Urzędku Ochrony Konrencji i Konsumentów w tej sprawie.

Podpisując, upoważniam wyszkowianin do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.