Petycja przeciw likwidacji Przedszkola nr 1 w Cieszynie

Przedszkole nr 1 w Cieszynie ( ul. Michejdy), które obecnie gromadzi  85 dzieci i równocześnie jest ważnym budynkiem o walorach zabytkowych zostanie prawdopodobnie zamknięte w wyniku decyzji radnych dotyczącej wszczęcia postępowania ws. likwidacji jednostki organizacyjnej Przedszkola nr 1 w Cieszynie w dniu 26 stycznia 2012.

Postanowienie dotyczy likwidacji przedszkola nr 1 w Cieszynie ( ul. Michejdy) na rzecz utworzenia oddziału przedszkolnego dla 6-cio latków przy szkole nr 1 w Cieszynie. W miejscu przedszkola miałaby powstać sala gimnastyczna dla dzieci ze Szkoły Podstawowej Nr 1.

Przedszkole nr 1 pełni ważną rolę jako miejsce dla najmłodszym dzieci ze śródmieścia (gromadzi wielu beneficjentów MOPS-u) oraz jest zabytkowym budynkiem, stanowiącym lokalne dziedzictwo.

Jeżeli nie zgadzają się Państwo z projektem likwidacji Przedszkola nr 1 w Cieszynie to prosimy o podpisanie petycji on-line wyrażającej sprzeciw wobec takiej decyzji.

Można także składać podpisy własnoręcznie w Świetlicy „Krytyki Politycznej” Na Granicy (ul. Zamkowa 1), która włączyła się w pomoc rodzicom oraz sympatykom zabytkowego budynku.

Obywatelka Kultury    Skontaktuj się z autorem petycji