Petycja w sprawie przywrócenia polsko-słowackich autobusów transgranicznych w Tatrach

Skontaktuj się z autorem petycji

Petycja w sprawie całorocznego kursowania pociągów t

2024-02-02 20:52:08

Zachęcamy do podpisania petycji w sprawie całorocznego kursowania pociągów transgranicznych Muszyna-Poprad. Petycję można podpisać pod poniższym linkiem:

www.petycjeonline.com/muszynapoprad

Inicjatywa obywatelska "Polska - Słowacja - autobusy"

Petycja w sprawie otwarcia granicy i przywrócenia autobusów transgranicznych

2023-10-07 11:42:26

Szanowni Państwo,

wskutek nieodpowiedzialnej decyzji ministra spraw wewnętrznych, zamiast po prostu przywrócić czasowo kontrole na granicy polsko-słowackiej, zamknięto całkowicie funkcjonowanie przejścia granicznego w Chochołowie dla ruchu samochodów i autobusów. Stało się to z dnia na dzień bez żadnej wcześniejszej zapowiedzi. W efekcie przestał kursować samorządowy autobus transgraniczny, uruchomiony zaledwie 2 miesiące wcześniej po aż sześciu (!) latach starań.

Nie możemy przejść wobec tego obojętnie, dlatego proszę o podpisanie petycji w sprawie natychmiastowego przywrócenia autobusów transgranicznych i otwarcia granic - kotrole dokumentów mogą być, ale nie zamykajmy przejścia jak w najmroczniejszych czasach komuny! Link do petycji:

Przywróćmy Schengen w Chochołowie i autobusy transgraniczne Kolei Małopolskich! - Petycjeonline.com

Zachęcam również do udostępnienia posta na ten temat celem zwiększenia jego zasięgów:

Inicjatywa obywatelska Polska-Słowacja-autobusy | Facebook

Na koniec apel o wsparcie naszych działań poprzez zakup ebooka o Słowacji - to jedyne źródło finansowania naszej działalności. Książka "Nieznany sąsiad. Podręcznik współpracy polsko-słowackiej" jest aktualnie w promocji. Przyjaciołom ze Słowacji polecam książkę elektroniczną o Polsce:

Inicjatywa obywatelska "Polska - Słowacja - autobusy"

Podpisz petycję w sprawie samorządowych autobusów transgranicznych Krynica-Bardejov

2023-01-24 13:45:14

Dzień dobry,

Transgraniczna samorządowa linia autobusowa Krynica-Bardejov, którą chce uruchomić Kraj Preszowski, ma już wszystkie potrzebne zezwolenia na korzystanie z przystanków po polskiej stronie. Jej start jednak się opóźnia ze względów natury biurokratycznej, dlatego stworzyliśmy tę petycję i prosimy o jej podpisanie oraz udostępnienie. Link do petycji:

Inicjatywa obywatelska "Polska - Słowacja - autobusy"

Pomóż uzbierać więcej podpisów tej petycji.

Jak promować petycję?

• Udostępnij petycję na swojej tablicy na Facebooku i w grupach związanych z tematyką petycji.
  • Skontaktuj się ze swoimi przyjaciółmi
    1. Napisz wiadomość, w której wyjaśnisz, dlaczego podpisujesz się pod tą petycją, jako że ludzie są bardziej skłonni złożyć swój podpis, gdy rozumieją, jak ważny jest temat.
    2. Skopiuj i wklej adres internetowy petycji do swojej wiadomości.
    3. Wyślij wiadomość za pomocą poczty e-mail, usługi SMS, serwisów Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram i LinkedIn.