WSPARCIE DLA RODZIN
Skontaktuj się z autorem petycji
Jeśli zwiększona zostanie liczba dni przysługujących na każde następne dziecko, firmy przestaną zatrudniać każdego, kto w życiorysie/przy rekrutacji wykaże się posiadaniem więcej niż jednego. Chyba nie tędy droga niestety, choć sama borykam się z tym samym problemem przy trójce (a chorują seryjnie i po kolei...).
Bo sama jestem matką. ...
PODPISANE a dla czego
dlatego że jestem matką dwójki dzieci mąż tylko pracuje. mamy te szczście mieszkanie ale... kredyt również jest i to bedzie się ciągło jeszcze kilka lat. mąż tyra całymi dniami żeby nas utrzymać-ja nie stety nie mam możliwości iść do pracy na wsi jej nie ma dla kobiet a dojeżdzać do miasta poprostu się nie opłaca.wstaje rano dzieci śpią przychodzi wieczorem częśto w nocy dzieci spią.a my ledwo wiążemy koniec z końcem bez żadnych świadczeń z mopsu bo za duży dochód mamy. a nikt nie bierze pod uwagę wydatki rachunki lekarstwa itp.
Ale powiem wam że tych u góry my i nasze problemy guzik interesują ważne dla nich jest ich pensja diety i dodatki tyle co oni maja na miesiąc my czasami na pół roku może i więcej . już po wyborach nie ma co się łudzić że bedzie lepiej ale dobrze że ktoś kombinuje żeby coś poprawić w tym chorym państwie.
Mam 3 dzieci, obydwoje z mężem pracujemy.
Niestety posiadanie własnego mieszkania wiąże się z płaceniem co miesiąc równowartości pensji i tak jeszcze ponad 20 lat.
Nie korzystamy z żadnych zasiłków, źadnej pomocy ponieważ mamy za duży dochód, szkoda, że nikt nie widzi tego dochodu po opłaceniu wszystkich opłat.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Jestem matką trojga dzieci, razem z mężem pracujemy, mieszkamy z moją mamą w trzech pokojach. To co opisane w petycji dotyczy i naszej rodziny dlatego ją popieram. Wiem ile kosztuje szkoła, przedszkole, ubrania dla dzieci. Znam te miny i gesty pań i panów w banku gdy chcieliśmy z mężem wziąć kredyt na własne moeszkanie. Bezduszne przepisy i kryteria bardzo utrudniają nam życie i wychowanie naszych dzieci, które już rozumieją i widzą co się dookoła dzieje.
| This discussion has been closed. |