List poparcia dla Osób Duchownych Kościoła Katolickiego w Polsce

Skontaktuj się z autorem petycji

List poparcia dla Osób Duchownych Kościoła Katolickiego w Polsce

2019-12-19 12:15:48

Szanowni Państwo,

nasz list popierający duchownych, którzy chcą oczyszczenia Kościoła katolickiego w Polsce z niedobrych zjawisk, przywrócenia mu szerokiego autorytetu i szacunku, zebrał ponad 320 podpisów, to i dużo i mało, jeżeli porównamy się z innymi. Ale nie jest to imponujaca liczba zważywszy ilu ludzi deklaruje się, że są Jego członkami.

Wszyscy wiemy, jak ważna jest to sprawa, więc nie odpuszczajmy. Wesprzyjmy też Papieża Franciszka w jego dziele naprawy.

Powinniśmy dotrzeć z tym przesłaniem do jak największej liczby wiernych, i to bez względu na ich opinie w tej sprawie. Nawet ci, którzy uważają, że nie ma potrzeby się niepokoić, powinni się dowiedzieć, że uważamy, że jest. List jest pozytywny, nie dzieli, apeluje o refleksję i wspólny wysiłek.

Rozpropagujcie informację o liście wśród swoich rodzin, znajomych, przyjaciół. Nie obawiajcie się krytyki, ona niczego nie może zrobić. Chcemy dobra Kościoła. Kiedyś, z pewnością nie będziemy żałować, że zabraliśmy głos i robiliśmy co się da, aby go naprawiać i pielęgnować.

Ze swojej strony rozesłaliśmy list (z aktualną liczbą podpisów) do wszystkich redakcji czasopism katolickich i do wszystkich biskupów, z prośbą o poinformowanie wiernych w ich diecezjach.

Polscy katolicy

Pomóż uzbierać więcej podpisów tej petycji.

Jak promować petycję?

• Udostępnij petycję na swojej tablicy na Facebooku i w grupach związanych z tematyką petycji.
  • Skontaktuj się ze swoimi przyjaciółmi
    1. Napisz wiadomość, w której wyjaśnisz, dlaczego podpisujesz się pod tą petycją, jako że ludzie są bardziej skłonni złożyć swój podpis, gdy rozumieją, jak ważny jest temat.
    2. Skopiuj i wklej adres internetowy petycji do swojej wiadomości.
    3. Wyślij wiadomość za pomocą poczty e-mail, usługi SMS, serwisów Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram i LinkedIn.