Podpisujmy deklarację poparcia dla abp. Henryka Hosera!

Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisy dostarczone

2013-10-13 23:21:50

Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus!

Zgodnie z pierwotną intencją, jaka przyświecała naszej deklaracji, Państwa podpisy zostały wydrukowane i przesłane ks. abp. Henrykowi Hoserowi [internetowe śmieszki niech się nie cieszą - ich wulgarne podpisy usunąłem przed wydrukowaniem]. Kilka dni temu otrzymałem od księdza arcybiskupa listowną odpowiedź, którą chciałbym Państwu zacytować, gdyż jest ona skierowana do nas wszystkich:

"Dziękuję za podjętą inicjatywę internetową, która dla ponad sześciu i pół tysiąca osób stała się płaszczyzną umożliwiającą danie świadectwa wierności prawdzie Ewangelii i nauczaniu Magisterium Kościoła.

Atak na moją osobę jest w prostej linii pochodną niezgody Kościoła na liberalizację Bożej antropologii.

Takie i podobne reakcje wyrażające wsparcie są wymownym świadectwem, jak głęboko prawdziwe są słowa Apostoła: "Gdzie jednak wzmógł się grzech, tam jeszcze obficiej rozlała się łaska" (Rz 5,20).

Jestem przekonany, że te, nas wszystkich dotyczące doświadczenia, umocniły jedność Kościoła w jego roli głoszenia Ewangelii w całej integralności "w porę i nie w porę" (por. 2Tm 4,2).

Oby to dobro, które się uaktywniło owocowało w naszym codziennym życiu.

Biskup Warszawsko-Praski Abp Henryk Hoser SAC"

Ze swojej strony również chciałbym podziękować Państwu za wzięcie udziału w tej inicjatywie oraz wyrazić nadzieję, że gdy znów zajdzie konieczność obrony dobrego imienia Kościoła przed niesprawiedliwym szkalowaniem, kolejny raz staniemy na wysokości zadania.

Patrząc na to, co się dzieje w polskich mediach, oceniam, iż taka konieczność nadejdzie raczej prędzej, niż później.

Króluj nam Chryste!

Jan Cyraniak

Pomóż uzbierać więcej podpisów tej petycji.