Modlitwa za Wołyń. Молитва про Волинь
Skontaktuj się z autorem petycji
Panie, przebacz nam i obejmij nas. Nie zostawiaj nas samotnie, Ojcze, i bądź z nami, grzesznikami.
Przebacz mi
wazne
Re: wazne
#6: - wazne Wejrzyj glebiej w historie (ok.XVIw.) jak delegacja kozakow zwrocila sie do polskiego Sejmu, ze chca ´byc´poddanymi krola. W sejmie wys´miano ich,, mowiac, jak wy s´miecie o cos´podobnego prosic´, my o tym decydujemy. Jak narazie, traktowac´vas trzeba jak wlosy i paznokcie - czas od czasu przecinac´!!! Co o tym mys´lisz?
Я радий, що список людей, з підписами знайти так багато людей в Україні - більше 60 Але ... ми поляки і українці дуже мало, і суміжна стіна забобонів нe зникає. Може бути, завтра буде краще, які дають хороший Богом і нами і ними.
Re:
Modlić się zwsze trzeba i można!!! NIENAWIŚCI NIC NIE POKONA, ... TYLKO INNA NIENAWIŚĆ ...może, ..... niestety!
Re: Módlmy sie razem, wspólnie
#14: - Zgoda, zgoda - wtedy Pan Bóg rękę poda
Re: Re: wazne
#8: Xrinczenko - Re: wazne Myślę, że na głupocie szlachty straciliśmy razem. Mógł powstać wielki wspaniały naród, który móg się oprzeć każdemu. A potem przelano morze krwi naszej wspólnej.
A.W.
Aha, wiec dlatego 4 wieki pozniej...
Aha, więc dlatego 4 wieki pózniej polskie dzieci były wbijane na sztachety płotów. Teraz wreszcie zrozumiałem.
Dlaczego jednak ginęli pomagający Polakom ukraińscy bracia i ukraińskie siostry oprawców? Pomóż mi zrozumieć!!!
Re: hmb
To nie jest parodia, to jest modlitwa. Przeczytaj jej ostatni wers. Ale żeby zwrócić się do Ojca, trzeba najpierw pojednać sie z bratem. Obawiam się, że autor tego tekstu rozumie o wiele więcej z naszej wiary, niż Ty. Pozdrawiam !
W tym tekście nie ma Boga
Obawiam się, że nie masz racji, A. W całym tym tekście nie wymieniono ani raz Boga. Także w ostatnim zdaniu. Do jakiego Pana lub czyjego Ojca zwraca się autor tego nie wiemy. Kim jest Brat lub Bracia? Czy to brat Ukrainiec czy brat Polak? Dlaczego autor nie użył słowa Bóg? Co go powstrzymało?
Ten tekst jest ładnie napisany, można powiedzieć żarliwie, jest prośbą, jest błaganiem o wybaczenie - tak. Modlitwą jedna nie jest.
Pozdrawiam również.
Tylko Ty zwracasz się do Boga o zmiłowanie
Tylko Ty z tych wszystkich, którzy ujawnili swoje myśli na tym blogu, zwracasz się do Boga o zmiłowanie, dlatego ja łączę się z Tobą w Twojej modlitwie by pomógł żyjącym jeszcze katom odczuć skruchę za to co zrobili swoim ofiarom. Ofiarom już nikt nie pomoże wybaczyć. Nikt nie pomoże im wypowiedzieć słów "wybaczam Ci mój kacie". Nikt, bo już nie żyją.
Możemy mieć tylko nadzieję, że wiele z tych ofiar umierając w męczarniach modliło się słowami konającego na krzyżu Jezusa Chrystusa: "Boże, Ojcze, wybacz im bo nie wiedzą co czynią."
Ale ich oprawcy mają jeszcze szansę zbawić swoje dusze - dlatego módlmy się za nich.
| This discussion has been closed. |
Najwyzsze uznanie dla pomyslodawcow.