Petycjeonline.com

Petycja przeprowadzenia referendum w Elblągu

Skontaktuj się z autorem petycji

Gość#1 Jun 02, 2015, 16:13
Za bezpodstawny mandat papa
Gość#2 Jun 02, 2015, 18:22
Ponieważ nie lubię pasożytnictwa.
Gość#3 Jun 03, 2015, 01:32
bo straz miejska nie jest nam potrzebna w elblagu
Gość#4 Jun 03, 2015, 04:48
Uważam, że Straż Miejska w Elblągu jest zbędna, jak żyję 22 lata widziałem ich tylko w samochodzie, albo na patrolu, nigdy podczas interwencji. Nie znam dokładnych danych, ale podejrzewam, że budżet miasta raczej na tym traci niż zyskuje, a nie są to małe kwoty raczej. Uzyskane pieniądze z tego celu można przekazać na rozwój miasta.
Gość#5 Jun 03, 2015, 06:55
Straż miejska w Elblągu jest czymś w rodzaju placebo - są bo są, nic nie robią bo tak mogą. Zamiast pomagać ludziom służą urzędnikom za taksówki. Sami nie wnoszą NIC do ładu społecznego. Wręcz go burzą wśród młodzieży.
Gość#6 Jun 03, 2015, 09:46
Będzie więcej pieniędzy dla radnych
Kokospoko#7 Jun 03, 2015, 17:49

Straż Miejska w Elblągu powinna zniknąć. Leniwce w mundurkach nic nie robią. Ponoć pracują od 7 do 15 stej od poniedziałku do piątku. Ale...ich na mieście w terenie nie widać. Gdzie są ?A ...między innymi w godzinach pracy żrą pizzę w pizzerii "U BENKA", na ul.Traugutta. . Wyobrażcie sobie panstwo gdyby to straż Pożarna, Pogtowie lub Policja nie odebrała w weekend telefonu alarmowego , bo....mają wolne. Dobytek sie wam spali, złodziej ukradnie, ktoś umrze, bo...służby nie zadziałały bo...mają wlny weekend. To przykład. A straż Miejska w Elblągu nie podejmuje interwencji,Dzwoniąć na numer alarmowy 986 zawsze jakiś burak w mundurku odbierze i powie:"nie mamy patrolu w tej części miasta"," nie mamy czym dojechać". bp samochody straży miejskiej w Elblagu stoją na dziedzincu UM i wożą się nimi urzędasy, a to do domu prywatnie, a to zamiawiają żarcie.

Gość#8 Jun 04, 2015, 10:02
Uważam że straż miejska powiela dziiałania Policji i to w najmniej wymaganych obszarach(parkowanie,picie alkoholu itp.)
Gość#9 Jun 04, 2015, 17:20

Straż miejska w Elblągu to - arogancja i niekompetencja. Nasze podatki powinny być skierowane na bardziej pożyteczne cele a jest ich wiele.

Gość#10 Jun 04, 2015, 18:57
Bo są zjebami szczególnie w Elblągu.
Gość#11 Jun 05, 2015, 20:58
Mam dosyc nierobow po ukladach ktorzy woza dupy za nasza kase i nie wiecej tylko mandaty nabijaja gamonie
Gość#12 Jun 12, 2015, 16:22
Ponieważ uwarzam że instytucja straży miejskiej w Elblągu to marnotrawienie publicznych pieniędzy których i tak nie ma.
Gość#13 Jun 13, 2015, 20:35
wolność jest najważniejsza
Gość#14 Jun 14, 2015, 12:15
mam złe doświadczenia ze Strażą Miejską, poprosiłam akurat przechodzących dwóch strażników aby zainterweniowali gdy obok mojego domu dwóch pijaczków raczyło się piwem, jeden z nich akurat sikał, straznicy podeszli acz niechętnie, powiedzieli że oni nie mogą tego stwierdzić bo pijaczki otwarte butelki zdążyli postawić pod murek a świeża mokra plama moczu to tez może nie oni....itd., następnie wylegitymowali MNIE a nie pijaczków, znacząco i dobitnie informując, że będę MUSIAŁA STAWIĆ SIĘ NA SPRAWIE, nie muszę chyba dodawać, że żadna sprawa nigdy się nie odbyła, od tego faktu minęły już 2 lata. Acha, a mieszkam na starówce, w tak reprezentacyjnej części miasta, gdzie takie epizody są na porządku dziennym gdyż ani Straż Miejska ani policja nie jest tym faktem szczególnie zaineresowana.