TAK dla księgarni-kawiarni Tarabuk
Skontaktuj się z autorem petycji
Gość#51 Jun 10, 2015, 09:26
Tak wysoka podwyżka czynszu to próba wyrzucenia najemcy. Nowy Jork czy Berlin mają przepisy ograniczające pazerność właścicieli nieruchomości. Nie mogą oni podnieść czynszu o więcej niż np. 10% stawki rynkowej. Najwyższy czas wprowadzić je w Warszawie.
Gość#52 Jun 10, 2015, 10:24
"Tarabuk" jest bezcenny.
Kultura nie może być zdana wyłącznie na reguły rynku, zwłaszcza rynku nie do końca uczciwego.
Kultura nie może być zdana wyłącznie na reguły rynku, zwłaszcza rynku nie do końca uczciwego.
Gość#53 Jun 10, 2015, 10:34
Bo Tarabuk to naprawde fajne i wartosciowe miejsce na kulturalnej mapie Warszawy! Przepełnione dobrą nie komercyjną energią!
Gość#54 Jun 10, 2015, 11:07
Dla mnie to magiczne miejsce z dostępem do całkowicie niszowych książek, których próżno szukać w innych księgarniach. Byłem kilka razy (mimo, że mieszkam w Chorzowie) i zachwyciłem się tym miejscem gdzie do późna można buszować w książkach i napić się ciekawych gorących napojów
Gość#55 Jun 10, 2015, 11:45
ta spółdzielnia powinna Bułatom doplacać, za to czego dokonali. Tarabuk rulez!!!
Gość#56 Jun 10, 2015, 14:25
Bo bliskie mi jest przeslanie Tarabuka dla spoleczenstwa, bo WAZNY jest kontakt z ksiazka, Kultura, rozmowa z innym czlowiekiem. Bo lubie atmosfere, unikalna Tarabuksa, bo odwiedzam Tarabuk wielokrotnie za kazdym pobytem w Warszawie, bo sa tu ciekawe wyklady, pyszna kawa, pyszne wypieki i serdeczna atmosfera.
Gość#57 Jun 10, 2015, 19:51
Pierwsze w Warszawie takie miejsce, konsekwentnie prowadzące swoją linię działaności do 10 lat
Gość#58 Jun 10, 2015, 21:51
Bo prawie 13 tysięcy złotych za czynsz to przesada.
Gość#59 Jun 10, 2015, 22:47
Trzeba dbać o takie miejsca jak Tarabuk, gdzie spokojnie można poczytać książkę, porozmawiac czy po prostu w przemilej atmosferze wypić kawę.
Gość#60 Jun 10, 2015, 23:34
Uważam za wysoce nieodpowiednie zachowanie spółdzielni wobec podmiotu wynajmującego lokal tzn. brak poczucia obowiązku dbania o nieruchomść(doświadczyłem podobnego traktowania przez pewną spółdzielnię warszawską). Ponad to niewątpliwie mało jest podobnych miejsc w Warszawie.
Gość#61 Jun 11, 2015, 02:48
Tarabuk - to fantastyczna, niezwykle potrzebna, instytucja faktycznego pożytku publicznego (bez względu na status formalny)!
Zasługuje na najwyższe poparcie, a nie na szykany!
1000 lat dla Tarabuka!
Z poważaniem, Marian P. Jankowski.
Zasługuje na najwyższe poparcie, a nie na szykany!
1000 lat dla Tarabuka!
Z poważaniem, Marian P. Jankowski.
Gość#62 Jun 11, 2015, 07:14
Bo to jest fajne miejsce.
Gość#63 Jun 11, 2015, 08:57
Popieram każdą akcję promującą czytelnictwo i wspierającą księgarstwo w Polsce.
Gość#64 Jun 11, 2015, 08:58
Takich miejsc jak Tarabuk powinno być więcej. Niech spółdzielnia wypowie się dlaczego nie chce Tarabuka u siebie? Miejsce na monopolowy i mała sumka w kieszeni pani prezes?
Gość#65 Jun 11, 2015, 08:59
Tarabuk to miejsce wyjątkowe
Gość#66 Jun 11, 2015, 09:11
poniewaz mam niezwykly sentyment do kawiarni tarabuk, do jej nieskrepowanej atmosfery!
Gość#67 Jun 11, 2015, 09:43
Jestem przeciwny hucpie jaką bezkarnie uprawiają urzędnicy ze spółdzielni, a tym samym jestem za wszelkimi poczynaniami na rzecz kultury, a przede wszystkiem jestem za powrotem do czytelnictwa.
Gość#68 Jun 11, 2015, 10:23
Znam Tarabuka od lat, od lat sekunduje, pochłaniam, wspieram się, podziwiam treści przekazywane w ich działalności, w sprzedawanych książkach, w niezwykłych debatach i spotkaniach, które prowadzą u siebie. Zasługują na jak największe wsparcie dzielnicy, miasta, społeczności...
Gość#69 Jun 11, 2015, 11:18
Nie cierpie urzednikow !!!
Gość#70 Jun 11, 2015, 11:50
Jedna z podstawowych dążeń polityki PO a wiec naszego rzadu jest powolne i mało zauważalne niszczenie naszej kultury i jej rozwoju przez takie działanie jak zmiejszanie dotacji ,zamykanie bibliotek i,księgarni i innych placówek w rodzaju księgarni - kawiarni Tarabuk .A bezkarne dzialanie niezgodne z umową mnie nie dziwi ponieważ przyklad idzie z góry z ratusza a łamanie prawa obecnie jest bezkarnie i często podmiatane pod dywan /do czasu/ ponieważ mają nad sobą parasol ochronny -"jeszcze "Proponuję zrobić sondaż wśród mieszkańców osiedla "Radna"być może MIESZKAŃCY są nieświadomi co będzie w miejsce księgarni -na pewno nie ciche biuro...?
Gość#71 Jun 11, 2015, 12:11
Trzymam kciuki!☺
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Gość#72 Jun 11, 2015, 12:26
No cóż, nadużywanie władzy, prostactwo, własne interesy nie mogą przesłaniać KULTURY przez duże K. Walczcie i brońcie swoich pasji dla dobra choćby tylko garstki ludzi. Bo pozostanie nam tylko kultura stworzona przez biznes i dla biznesu z poparciem pseudo prezesów z szemraną wizją.
Gość#73 Jun 11, 2015, 12:42
Bo cenię działalność Tarabuka
Gość#74 Jun 11, 2015, 12:48
Trzeba wspierać miejsca, które tworzą i wspierają kulturę. Powinno to czynić państwo. Nie zawsze tak się dzieje, więc wszystko w naszych rękach, obywateli i "użytkowników kultury".
G. Cs.#75 Jun 11, 2015, 13:12
Bo Tarabuk to świetne miejsce dla kochających kulturę polską i zagraniczną. Lubią posiedzieć, poczytać, porozmawiać przy kawie, przy ciasteczku. Posłuchać autorów, prowadzić dyskusję o nowych dziejach...
| This discussion has been closed. |