Nie dla likwidacji 511 i zamiany charakteru linii na 101

Dyrektor Zarządu Transportu Miejskiego w Warszawie

ul. Żelazna 61 00-848 Warszawa

- Aluzyjna (n/ż)

- Dąbrówka Szlachecka (n/ż)

- Winnica (n/ż)

- Drogowa (n/ż)

- Braci Zawadzkich (n/ż)

- Świderska (n/ż)

- Prozy (n/ż)

- Zajezdnia Żoliborz (n/ż)

Apelujemy o pozostawienie linii 511 bez zmian przystankowych i zmiany charakteru linii, zwiększenie częstotliwości kursów porannych z krańca Dąbrówka Wiślana, i popołudniowych z krańca Metro Młociny znacznie poprawi komfort podróży.

Niewątpliwą zaletą linii 511 jest sprawny i szybki dojazd do Metra Młociny mieszkańców Północnej Białołęki ulic tj. Aluzyjna, Sprawna, Przylesie, Winorośli, oraz mieszkańców Jabłonnej i Legionowa, z dogodna przesiadka w zespole przystankowym Poetów.

Argumentacja iż przystanki na trasie znajdują się w dużych odległościach jest niezrozumiała obecne przystanki zlokalizowane są na najbardziej newralgicznych skrzyżowaniach  z ulica Modlińską, uzupełnieniem linii 511 na odcinkach ulicy Modlińskiej są linie 126, 723 i 731, na trasie mostu Północnego linia tramwajowa 2, i autobusowa 114,należy również zaznaczyć iż zmiana charakteru w linie zwykła wiąże  się z koniecznością  podjazdów do zespołów przystankowych Prozy i Zajezdnia Żoliborz co  wymusza konieczność zjechania z trasy Mostu Marii Skłodowskiej Curie na skrzyżowanie z ulicą Marymoncką z sygnalizacją świetlną na rondzie, w konsekwencji całkowity czas przejazdu znacznie się wydłuży.

Korekta trasy 511 i wycofanie tej linii z pętli Metro Marymont ( budowa trasy ekspresowej S8 i zjazdów ) pokazuje iż obecna trasa i charakter linii przyspieszonej spotkała się z pozytywną akceptacją mieszkańców, co do czasu przejazdu i ilości zespołów przystankowych na trasie.

W imieniu mieszkańców

Piotr Paczowski

Składając podpis, uprawniam Piotr Paczkowski do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.