NIE dla likwidacji Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej w Zawierciu

Szanowni Państwo,

doszły do nas niepokojące wieści o możliwej likwidacji Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej nr 1 w Zawierciu. Poradnia ta od 50 lat pomaga dzieciom i ich rodzicom. Co najważniejsze świadczy tę pomoc nieodpłatnie. W dobie pandemii, kiedy najmłodsi często uczą się zdalnie albo są odizolowani z powodu kwarantanny ta pomoc jest nieodzowna. Nie można nie wspomnieć także o wydawaniu orzeczeń, opinii oraz o prowadzeniu przez pracowników Poradni zajęć z Wczesnego Wspomagania Rozwoju. Prowadzi zajęcia logopedyczne, terapię psychologiczną oraz pedagogiczną. Służy wsparciem dla nauczycieli. Wraz z zamknięciem Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej nr 1 w Zawierciu kolejki do specjalistów znowu się zwiększą. Tyle się teraz mówi o pomocy dzieciom z specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, więc niech słowa zmienią się w czyny.

Szanowni Państwo, proszę, podpiszcie petycję, by Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna działała dalej i dalej mogła pomagać dzieciom i ich rodzicom.

Paulina Olmińska-Kudela    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Paulina Olmińska-Kudela do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.