Petycja do Prezydenta Dudy i Premiera Morawieckiego ws. bojkotu Igrzysk w komunistycznych Chinach

Panie Prezydencie, Panie Premierze,

zwracamy się do Was z apelem, by nie uczestniczyli Panowie w wydarzeniach związanych z XXIV Zimowymi Igrzyskami Olimpijskimi, które w 2022 roku mają się odbyć w komunistycznych Chinach. W niedalekiej odległości od wioski olimpijskiej działają obozy koncentracyjne i więzienia dla przeciwników politycznych totalitarnego reżimu.

Polacy od stuleci są szanowani za to, że stają w obronie wolności, nie tylko swojej, ale i cudzej. Dewiza „Za wolność naszą i waszą” oraz etos „Solidarności” zobowiązują nas do niepopierania zbrodniczych reżimów, które obecnie dokonują ludobójstwa, łamią podstawowe wolności i prawa człowieka oraz mają na celu, podobnie jak Hitler i Stalin, podbój całego świata.

Zostaliście wybrani na swoje stanowiska nie w celu realizowania własnych sympatii czy interesów politycznych, ale by godnie reprezentować Naród. Wasza wizyta w Pekinie podczas Zimowych Igrzysk przyniosłaby hańbę współczesnym Polakom i naszej chlubnej historii, dlatego kierujemy do Was niniejsza petycję.

Liczymy, że postąpicie z honorem.

Z należnym poważaniem,

pastor Paweł Chojecki
redaktor naczelny Telewizji Idź Pod Prąd

Telewizja Idź Pod Prąd    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Telewizja Idź Pod Prąd do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.