Petycja ws. pozostawienia linii autobusowej nr 154 na dotychczasowej trasie

Warszawa, 7 czerwca 2022 r.

Sz. P. Andrzej Franków
Dyrektor Pionu Przewozów
Zarządu Transportu Miejskiego w Warszawie
ul. Grochowska 316/320
03-839 Warszawa

Dotyczy: Petycja ws. pozostawienia linii autobusowej nr 154 na dotychczasowej trasie

My niżej podpisani, ż zwracamy się z uprzejmą prośbą o pozostawienie linii autobusowej nr 154 na dotychczasowej trasie z P+R al. Krakowska do Starego Bemowa. Prośbę naszą motywujemy faktem, iż skrócenie linii autobusowej nr 154 drastycznie pogorszy dostępność komunikacyjną jej dotychczasowym pasażerom, pozbawiając bezpośredniego połączenia Ochoty i Włoch z Wolą i Bemowem, wydłużając czas podróży o 30 min. wskutek przesiadki, a ponadto trasa linii autobusowej nr 154 obsługuje inny korytarz transportowy niż linia metra M-2 i nie ma najmniejszego wpływu na jej funkcjonowanie. W związku z powyższym – uważamy, że skrócenie linii autobusowej nr 154 jest nieuzasadnione oraz wysoce szkodliwe społecznie.

Podpisując, upoważniam Adam Kulikowski do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.