S14 dla mieszkańców Łódzkiego

My, mieszkańcy województwa łódzkiego, oczekujemy dotrzymania słowa przez Rząd RP i dokończenia budowy drogi ekspresowej S14. Trasa - popularnie nazywana zachodnią obwodnicą Łodzi – domknie ring autostrad i dróg ekspresowych wokół stolicy regionu       i wyprowadzi ciężki ruch samochodowy z Łodzi. Z tego samego powodu jest to inwestycja bardzo ważna dla mieszkańców Pabianic, Zgierza, Konstantynowa Łódzkiego oraz Aleksandrowa Łódzkiego i – jednocześnie - kamień milowy w rozwoju infrastruktury transportowej w regionie.

Dodatkowo jest to też szansa i impuls dla dalszego rozwoju Aglomeracji Łódzkiej – tak mocno dotkniętej upadkiem przemysłu włókienniczego w latach 90-tych – tereny inwestycyjne przy drodze ekspresowej staną się magnesem dla przedsiębiorców i inwestorów, między innymi z branży logistycznej. To oznacza także ograniczenie hałasu, czystsze powietrze i poprawę zdrowia mieszkańców. Dlatego uważamy, że droga S14 jest niezbędna dla dalszego rozwoju Łodzi, województwa łódzkiego i dobra jego mieszkańców. Oczekujemy dotrzymania słowa.

Mieszkańcy Łódzkiego    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Mieszkańcy Łódzkiego do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.