Więcej kursów autobusów MZK Stargard do gminy Kobylanka

Chyba każdy mieszkaniec gminy Kobylanki wie że kursują autobusy MZK. Są tacy którzy korzystają z tych połączeń i też tacy którzy by chcieli ale nie mogą, bo ilość kursów nie wystarcza. W weekendy dociera tylko do Kobylanki, Morzyczyna i Zieleniewa. W dni wolne od nauki w szkołach nie kursuje do Motańca, Niedźwiedźia i Reptowa, co powoduje że na całe wakacje są odcieci od świata.

Autobus mógłby kursować tak:

Pierwszy autobus jeździ tak:

Stargard-Lipnik-Zieleniewo-Morzyczyn-Jęczydół-Bielkowo-Kobylanka-Motaniec-Niedźwiedź-Reptowo-Kobylanka-Morzyczyn-Zieleniewo-Lipnik-Stargard

A drugi autobus jeździłby w przeciwnym kierunku:

Stargard-Lipnik-Zieleniewo-Morzyczyn-Kobylanka-Reptowo-Niedźwiedź-Motaniec-Kobylanka-Bielkowo-Jęczydół-Morzyczyn-Zieleniewo-Lipnik-Stargard

Kursowały by raz na godzinę w każdą stronę.

Dzięki takiemu połączeniu mieszkańcy gminy mogli by podróżować po terenie gminy i w łatwy sposób dostać się do stargardu. W okresie wakacjie było można dostać się na miedwie autobusem bez problemu. Młodzież często ma jakieś zajęcia w stargardzie po lekcji w tygodniu lub w weekendy, czy też chcą się spotkać z znajomymi. Można było by skorzystać z wydarzeń w Stargardzie czy pojechać na zakupy. Rodzina z miasta mogła by też przyjechać do gminy.

Jeszcze powinny powstać przystanki w Kobylance przy os.Zalesie i os.Zielonym.

Mogłyby też powstać na ul.Bolesława Chrobrego i przy Wenus w Kobylance, ten ostatni ułatwił by dojście na cmetarz.

Oraz w Morzyczynie przy Netto.

Na pewno więcej kursów ułatwiło by wielu ludzią życie w dojazdach do pracy, szkoły, na zakupy czy poprostu do znajomych.

Składając podpis, uprawniam Michał do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.