3 x TAK dla zieleni w rejonie Rajskiej

Skontaktuj się z autorem petycji

Plan uchwalony!

2018-04-11 21:25:54

Szanowni,

dziś przy 21 głosach za i przy 21 głosach wstrzymujących się Rada Miasta Krakowa uchwaliła miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego "Rejon ulicy Rajskiej"! W znakomitej większości zostały zrealizowane w zapisach planu postulaty z "3 x TAK dla zieleni w rejonie Rajskiej", co nie byłoby możliwe bez Waszego wsparcia!

Będziemy nadal czuwać nad realizacją Parku przy Karmelickiej, zachowaniem zielonego skweru przy Dolnych Młynów / Czarnowiejskiej, jak również powstaniem (koniecznie polubcie nasz fanpage) Zielona Krupnicza, czyli ulica przyjazna dla mieszkańców

Dziękujemy za wspólną walkę i wkrótce mamy nadzieję przkeazać więcej pozytywnych wiadomości.

Szczegółowe informacje na łamach Gazety Wyborczej http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,23257668,po-latach-radni-powiedzieli-3xtak-dla-rajskiej.html

Gazety Krakowskiej http://www.gazetakrakowska.pl/wiadomosci/krakow/a/krakow-bedzie-park-przy-karmelickiej-ale-wciaz-nie-wiadomo-co-z-dolnymi-mlynami,13086486/

I w Radio Kraków http://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/krakow/aktywisci-i-mieszkancy-wygrywaja-powstanie-park-przy-ulicy-karmelickiej-w-krakowie/

Zapraszamy również na stronę Funkcja Miasto

brunch(2).png

Funkcja Miasto

3 x TAK dla zieleni w rejonie Rajskiej! - walczymy dalej

2018-02-27 23:22:20

Szanowne, Szanowni,

podejmujemy jeszcze raz walkę o plan zagospodarowania Rejonu ulicy Rajskiej!

We wrześniu 2017r. domagaliśmy się w ramach petycji #3xtakdlazieleni parku przy Karmelickiej, zachowania zieleni przy Dolnych Młynów i zielonej Krupniczej. Teraz my, obywatele i miłośnicy miasta Krakowa, mający na względzie troskę o jakość życia jego mieszkańców, dbałość o wspólną przestrzeń publiczną i mający ogromny szacunek dla historii Krakowa, apelujemy do Prezydenta Jacka Majchrowskiego, a następnie Radnych Miasta Krakowa o potraktowanie, jako możliwie najbardziej priorytetowego uchwalenia Miejskiego Planu Zagospodarowania Przestrzennego dla "Rejonu ulicy Rajskiej".

Odstąpiliśmy od wnoszenia uwag do wyłożonego po raz III-ci projektu planu i apelujemy o możliwie jak najszybsze zakończenie tego etapu i wniesienie MPZP "Rejon ulicy Rajskiej" pod obrady Rady Miasta Krakowa w formie stosownej uchwały, celem jego przegłosowania.

Dołącz do naszego apelu i przekaż dalej! Szczegóły w linku https://www.facebook.com/events/616953458636396/

Nasze postulaty:

TAK dla szybkiego uchwalenia planu w "Rejonie ulicy Rajskiej",
TAK dla zieleni, NIE dla zabudowy przy Dolnych Młynów,
TAK dla zielonej Krupniczej.

Zaproście Waszych znajomych, wspólnie możemy przyczynić się do szybkiej ochrony tego obszaru!

Więcej informacji w Gazecie Krakowskiej http://www.gazetakrakowska.pl/wiadomosci/krakow/a/krakow-koniec-dolnych-mlynow-jakie-znamy-bedzie-kolejny-wielki-hotel,12912567/

Radio Kraków http://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/krakow/wycinka-drzew-przy-ul-dolnych-mlynow-w-krakowie-wstrzymana/

Gazecie Wyborczej http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,22931556,magazyn-zamiast-drzew-przy-dolnych-mlynow-aktywisci-czujemy.html

Dziękujemy!

Stowarzyszenie Funkcja Miasto

Miasto Pomysłów / Funkcja Miasto

Ponad 4200 podpisów pod petycją

2017-09-17 15:05:42

Szanowni,

zrobiliśmy to :-) Pięknie Wam dziękujemy za każdy z podpisów pod petycją "3 x TAK dla zieleni w rejonie ulicy Rajskiej".

We wtorek o 17.50 złożyliśmy podpisy w Urzędzie Miasta Krakowa, wystosowaliśmy pismo z prośbą o spotkanie z Panem Prezydentem Jackiem Majchrowskim, aby przyspieszyć prace nad Miejscowym Planem Zagospodarowania Przestrzennego dla tego obszaru. Liczymy na przychylnośc Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków i Instytutu Pamięci Narodowej.

Będziemy Was informować o tym, co dzieje się w sprawie zieleni w rejonie Rajskiej.

PS.

Dzięki Wam nasza petycja była najpopularniejszą spośród wszystkich dostępnych w tym czasie na petycjeonline. Brawo!

Więcej informacji znajdziecie na  https://www.facebook.com/miaSTOpomyslow/

DZIĘKUJEMY!

21740650_1515488225174492_2442294693956945950_n.jpg

21371097_1513502065373108_4233728583885819230_n.jpg

21457506_1512644958792152_1275677014687610970_o.jpg

Jest nas 2000

2017-09-11 14:34:50

Jest nas ponad 2000.

Kilka słów od dobrego znajomego :-) https://www.facebook.com/miaSTOpomyslow/videos/1514411241948857/

Mamy do Was jeszcze jedną prośbę - 1 x 1, czyli niech każdy z nas namówi w ciągu najbliższych 24 godzin 1 znajomego do podpisania petycji.

Dziękujemy za już i prosimy o więcej! :-)

3xtakdlazieleni.png

500 podpisów

2017-09-05 22:39:54

Szanowni,

w niewiele ponad 2 dni złożyliście ponad 500 podpisów pod petycją 3 x TAK dla zieleni w rejonie Rajskiej!

Dziękujemy za już i prosimy o jeszcze!

Dołączcie do nas poprzez https://www.facebook.com/events/272487526587818/

Jeśli każda/każdy z Nas przekaże informację o petycji swoim znajomym, jest szansa do 12 września zebrać taką ilość podpisów, która przekona urzędników do zmiany ich propozycji względem Rejonu ulicy Rajskiej.

Bądźcie z nami!

Następna wiadomość po przekroczeniu 1000 podpisów :-)

www.facebook.com/miaSTOpomyslow/

Miasto Pomysłów

Głoś dobrą nowinę i podziel się tą petycją ze znajomymi!

Powiedz o tej petycji jak największej liczbie osób. Im więcej ludzi podpisze tę petycję, tym więcej uwagi poświęcą jej media i osoby, które podejmują decyzje.

Sponsoruj miejsce na reklamę tej petycji, aby była wyświetlana na dole strony. Codziennie odwiedzają nas tysiące osób, więc jest to bardzo skuteczny i niedrogi sposób, aby wzbudzić większe zainteresowanie petycją.