Petycja przeciwko zlikwidowaniu prawnej ochrony zwierząt w Polsce.

Skontaktuj się z autorem petycji

Wygraliśmy bitwę, ale futrzarze i osoby skazane za znęcanie nad zwierzętami nie odpuszczają!

2020-01-27 12:03:37

Dziękujemy Wam za wsparcie w walce ze szkodliwym pomysłem odebrania organizacjom prozwierzęcym możliwości ratowania maltretowanych zwierząt! Wasze głosy dotarły do klubu Koalicji Polskiej i otrzymaliśmy od jego kierownictwa deklarację, że projekt nie będzie nigdy procedowany ani składany w imieniu klubu!

To bardzo dobra wiadomość ale prawdziwi autorzy projektu, czyli lobby hodowców zwierząt futerkowych oraz osób skazanych za znęcanie się nad zwierzętami, nie składa broni… przedwczoraj podczas sympozjum “Oblicza Ekologii” zorganizowanego m.in. przez Tadeusza Rydzyka i fundację hodowcy norek powtórzono kuriozalne zarzuty w kierunku organizacji prozwierzęcych - (m.in. sugerując, że podpalają gospodarstwa!) i potwierdzono chęć odebrania im uprawnień.

To oznacza, że projekt nie odejdzie w niebyt, za chwilę może wrócić za sprawą kolejnych posłów. Dlatego nie zamykamy petycji! Prosimy nadal o jej udostępnianie i podpisywanie. Będziemy zbierać podpisy, dopóki nagonka na uczciwie działające organizacje będzie trwała, a koncepcja pozbawienia ich uprawnień i finansowania ratowania zwierząt całkowicie nie upadnie!

Dlaczego powinniśmy walczyć dalej? Na zdjęciu umieściliśmy zwierzęta, które zostały uratowane zaledwie w ciągu kilku ostatnich dni! A od czasu rozpoczęcia debaty organizacje uratowały co najmniej kilkadziesiąt istnień, co mogłoby się nie udać po zmianie przepisów pozbawiających organizację m.in. możliwości odbioru zwierząt.

Koalicja Dla Zwierząt

Pomóż uzbierać więcej podpisów tej petycji.