BO2021 - ZDROWIE WAŻNIEJSZE NIŻ PODPIS!

Drodzy Mieszkańcy!
W trosce o nasze zdrowie i życie proszę Was o poparcie petycji skierowanej do  prezydenta Katowic Marcina Krupy w sprawie wycofania się z decyzji o obowiązku zbierania podpisów pod listami poparcia do 8 edycji BO.

Ku zdziwieniu i zaskoczeniu wielu mieszkańców prezydent Krupa wpisał do regulaminu tegorocznej edycji BO, pomimo trwającej od roku epidemii -  obowiązek, przygotowywania list poparcia do zgłaszanych projektów, czyli "ręcznego", tradycyjnego zbierania podpisów wśród mieszkańców Katowic. To bardzo zła i niebezpieczna dla nas decyzja!
Mamy stan EPIDEMII!! Wzmagająca się kolejna fala koronawirusa, z dnia na dzień pogarszająca się sytuacja epidemiczna, coraz większą liczba zakażeń, atakuje nas nowa znacznie niebezpieczna dla zdrowia i życia tzw. odmiana brytyjska COVID-19.
To wszystko sprawia, że znów mocno martwimy sie o swoje i innych zdrowie i bezpieczeństwo.

Apelujemy o zastosowanie bezpiecznych i rozsądnych reguł gry z ubiegłorocznej 7 edycji BO, czyli rezygnacji z list poparcia i obowiązku zbierania podpisów metodą tradycyjną, tym samym nie narażania mieszkańców na ryzyko zakażenia.

Epidemia, to nie ustawa! Ludzie się boją.

Nad naszym województwem wisi widmo kolejnego lockdownu.

Na Koszutce, w szpitalu tymczasowym MSWiA, utworzonym w Międzynarodowym Centrum Kongresowym - codziennie nowi pacjenci pod respiratorami, codziennie uruchamiane nowe moduły, nowe łożka dla chorych!

160411209_2539350406358846_7168024628196427120_o.jpg

ZDROWIE I BEZPIECZEŃSTWO MIESZKAŃCÓW MUSI BYĆ NAJWAŻNIEJSZE!

DLATEGO w TROSCE O NAS WSZYSTKICH, zarówno wnioskodawców, jak i osób popierających projekty, jeżeli miasto nie wycofa się z decyzji o obowiązku zbierania a Was mieszkańćów i poparcie petycji i zawieszenie przygotowań list poparcia i zbierania podpisów.

JA, nie zaryzykuje zdrowia swojego i innych!

Zaprotestujcie!

Jest mi bardzo przykro, że nasi włodarze, nie rozumieją wprost, sytuacji niezwyczajnych, a taką właśnie jest, nie chcąca opuścić nas - epidemia.

PANIE PREZYDENCIE PROSIMY O ROZSĄDEK!

Marcin Zawadzki - społeczność NaprawiMY Koszutkę

Marcin Zawadzki - NaprawiaMY Koszutkę    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Marcin Zawadzki - NaprawiaMY Koszutkę do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.