KONTYNUACJA NAUKI JĘZYKA FRANCUSKIEGO DLA UCZNIÓW I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCEGO IM. MIKOŁAJA KOPERNIKA W RADOMIU

Nauka języka francuskiego w naszej placówce cieszy się i od zawsze cieszyła ogromnym zainteresowaniem, sprawiała uczniom niezaprzeczalną przyjemność i stanowiła najbardziej pożądany aspekt dla osób chcących dołączyć do I Liceum na profil humanistyczny. Usunięcie tego przedmiotu zmniejszy atrakcyjność szkoły, zuboży ofertę proponowaną nowej, rekrutującej młodzieży oraz pozbawi szkołę profesjonalnego i sumiennego pedagoga. Będzie to krzywdzące dla osób chcących kontynuować albo rozszerzać ten przedmiot, a także dla osób zaangażowanych w wolontariat pod okiem wyżej wspomnianej pani profesor. Wobec powyższego, postulujemy, aby nie usuwać języka francuskiego z I Liceum Ogólnokształcącego im. Mikołaja Kopernika w Radomiu.
Z poważaniem,
Wdzięczni Uczniowie

#ChcemyFrancuskiWKoperniku
#SaveMadzia

Marcelina Banaszkiewicz    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Marcelina Banaszkiewicz do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.