Dirt Park w Wieleniu

W Wieleniu jest mało miejsc, w których można by pobawić się rowerem górskim, ale zamierzamy to zmienić poprzez utworzenie Dirt Parku w Wieleniu. Będzie on miał 3 trasy z różnym poziomem trudności, pierwsza trasa będzie dla początkujących, druga dla średnio-zaawansowanych, a trzecia tylko dla zaawansowanych. Trasy będą się składały z 4 lub 3 hop (skocznia rowerowa), z których rozpęd będzie się brano z wierzy rozpędowej tzw. Speedbox'a, z którego będzie się nabierać prędkość na wszystkie trasy. Na końcu każdej z tras będzie przejście do mini Pumptracku, który będzie, ciągną się dookoła tras aż do punktu końcowego, a zarazem początkowego, czyli wierzy rozpędowej. Na wierze będą prowadziły małe schodki z miejscem na pchanie roweru. Aby skonstruować taką atrakcje będzie potrzebne pole o minimalnych wymiarach 25 na 70 metrów, najlepszym rozmiarem byłoby dla nas pole w sektorze z drzewami liściastymi ze względu na idealną glebę do takich budowli, ale poza minimalnymi rozmiarami są też rozmiary idealne, czyli około 35 na 85 metrów, aby wszystko było estetyczne oraz wszystko na pewno się zmieściło. Nasze doświadczeniem z takim budowaniem to około 2 lata, interesuję się tematem i poznałem bardzo wiele technik budowy i nie będzie problemu z zaplanowaniem tego przedsięwzięcia. Oczywiście potrzebna nam jest mała pomoc, a bardziej byłaby mile widziana nawet najmniejsza. A jeżeli chodzi o najważniejsze rzeczy potrzebne do tego projektu to: potrzebna nam jest praca rąk, ale każda inna też się przyda i będziemy bardzo szczęśliwi z każdego datku nawet zwykłej ziemi albo jednej łopaty czy grabi, ale potrzebne nam będzie trochę pieniędzy na budowle, które będziemy składali z drewna oraz sklejki. Mam nadzieje, że przyjmiecie projekt Dirt Parku w Wieleniu bardzo ciepło i uda nam się zrealizować ten projekt. Gdyby taki obiekt powtał w wieleniu to byłby to jedyne takie miejsce w okolicy co zmuszałoby ludzi, aby przyjeżdżali akurat tutaj, do wielenia. 105950555_159401515671735_326462796368378451_n.jpg

Podpisując, upoważniam Szymon Olkowski do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.