O refundację skutecznych leków w rzadkich nowotworach szpiku
Skontaktuj się z autorem petycji
Pozdrawiam
Petycja b.potrzebna ,ale to ponizajace zeby ciezko chorzy Ludzie w Naszym Kraju ,musieli skamlac o leczenie,podczas gdy trwoni sie .panstwowe pieniadze np.na bezuzyteczne referenda itp.przepychanki polityczne. MY CHCEMY TYLKO ZYC!!!!!!!!!!!!!!!! Moze decydenci odpowiedza na pytanie KTO DAL IM PRAWO DO DECYDOWANIA O LUDZKIM ZYCIU LUB SMIERCI. Na zachodzie chorzy dostaja najnowsze ,skuteczne leki.DLACZEGO NIE W POLSCE???????????????? Choruje na czerwienice prawdziwa/przynajmniej taka jest diagnoza/ JAK2 obecny,na ta chwile /3lata/ leczenie nie daje rezultatow.Takich jak ja napewno sa tysiace.dlaczego nie mamy dostac JAKAVI, dlaczego mamy umierac,kto odpowie na to pytanie?/kobieta 63lata /
Re:
hey, ja również choruję na nadpłytkowość samoistną od ponad 10 lat. Jestem pod stałą kontrolą hematologa z Łodzi prof. Krykowskiego. Wspaniały człowiek. Wcześniej brałem Hydroxyurea medac a teraz Hydroxycarbamid - leki w pełni refundowane przez NFZ. Zapytaj sie swojego doktora czy córka nie mogłaby ich przyjmować..... Życze dużo zdrowia:-)
| This discussion has been closed. |
Mam 38 lat, w UE chorzy na czerwienicę dostają ruxolitinib w wieku 60 i więcej lat. Tam mają szansę żyć, ja w Polsce - nie.