Protest wobec planów skrócenia godzin otwarcia PAN BG
Skontaktuj się z autorem petycji
Benjamin Vogel, doc. dr hab., prof. Uniwersytetu Szczecińskiego i w Lund, Szwecja
A tak z ciekawości: do kogo ta petycja trafi?
Nie mieszkam z warszawie więc interesują mnie różne dni i godziny otwarcia tej instytucji.
Re:
Petycja trafi do autorów decycji o skróceniu godzin otwarcia, więcej informacji w samej petycji
Jako osoba współpracująca z BG PAN i uczestnik konferencji w niej organizowanych pragnę wyrazić moje głębokie zaniepokojenie aktualną sytuacją instytucji- staje się ona bardzo hermetyczna, a ma potencjał współpracy z najważniejszymi instytucjami naukowymi w kraju. Pracownicy nie mają możliwości rozwoju naukowego, a to jest przecież jeden z najważniejszych punktów pracy w takim miejscu- wskazane jest, wręcz należy upubliczniać poprzez wystąpienia naukowe i uczestnictwo w sympozjach zasoby Biblioteki, działalność jej pracowników bo to świadczy o poziomie instytucji.
Najlepiej bibliotekę zaorać i w tym miejscu zbudować kopalnię. Przynajmniej więcej ludzi będzie miało górnicze emerytury :/
Ograniczanie czasu pracy Biblioteki Gdańskiej PAN
Biblioteka powinna być nie tylko czynna w obecnych godzinach, ale również przez cały rok, bez przerw w sierpniu. Wielu badaczy z zagranicy w wakacjach realizuje swoje projekty i chce przyjechać do Gdańska. Tak samo jak my jeździmy za granice. W Niemczech biblioteki naukowe otwarte są cały czas, w dni powszednie nierzadko do godz. 24!
This comment has been removed by the person who wrote it.
głupstwo rośnie w potęgę
obejmuje panowanie w Polsce
nie chcę go wzmacniać
Anna Martuszewska, em. prof. zwycz. UG
Często korzystam ze zbiorów Biblioteki Gdańskiej PAN, nie wyobrażam sobie jak mamy dalej z nich korzystać pracując do 16.00, pozostają jedynie popołudnia, w podobnej sytuacji jest wielu innych badaczy. Jestem przekonana, że władze zwierzchnie Biblioteki zechcą przychylić się do tej petycji.
dr Ewa Barylewska-Szymańska
Szanowni Państwo!
W tej Bibliotece jest cały ogrom niezwykle ciekawychi różnorodnych materiałów. Tak książek jak i zbiorów specjalnych, tak stricte naukowych, jak i materiałów do badań.Można tam spędzać całe dnie buszując w literaturze i wielu czytelników tak robi. Takie korzystanie z niej i studiowanie SŁOWA jest możliwe TYLKO przy elastycznych godzinach otwarcia!
| This discussion has been closed. |