List otwarty w sprawie reakcji na suszę klimatyczną w Polsce

94978279_1394526350738601_1671537676022448128_o.jpg

Wiosną 2020 roku wkraczamy w nową rzeczywistość - nie tylko rzeczywistość pandemii, ale też w rzeczywistość niestabilnego, zmienionego klimatu Ziemi, w którym męczy nas bezprecedensowa susza, płoną lasy, łąki i torfowiska. Jeśli chcemy mieć, co jeść; mieć, co pić i czym oddychać, potrzebujemy gruntownej przebudowy naszych relacji z polską przyrodą i światem natury. Już nie czas na jałowe spory. Czas na podjęcie systemowych działań, które pozwolą nam przystosować się do nowych okoliczności. Jako FOTA4Climate, wzywamy polskie władze do wprowadzenia kompleksowego programu głębokich zmian tak, aby ekosystem, w którym żyjemy był w stanie utrzymać nas przy życiu.

Treść listu: http://fota4climate.org/2020/04/27/list-otwarty-w-sprawie-reakcji-na-susze-klimatyczna-w-polsce/

Składając podpis, uprawniam Adam Błażowski do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.