Prośba do Prezesa Tvp Jacka Kurskiego o Organizację Krajowych Eliminacji Junior Eurovision Song Contest 2018

Szanowny Panie Prezesie ,

Za kilka tygodni dzieci z całej Europy zaprezentują się z repertuarem na międzynarodowym konkursie Junior Eurovision Song Contest w Mińsku. Polska do dziś nie wyłoniła nawet swojego reprezentanta. W związku z tym, w imieniu środowiska muzycznego zwracamy się do Pana z prośbą o powzięcie wszelkich możliwych działań mających na celu jak najszybszą organizację preselekcji i umożliwienie widzom wyboru naszego delegata.

Mamy w Polsce wspaniałe młode talenty, które zasługują na nasze wsparcie w kształtowaniu ścieżki artystycznej. Jest to jednocześnie spójne z misją telewizji publicznej, ponieważ ma ogromny wpływ na kształtowanie, wzmacnianie i rozwój kultury.

Piękny głos to dar, ale jednak nie wszystko, co pozwala zaistnieć wśród szerszej publiczności. To miesiące i lata pracy, ale również budowanie w sobie umiejętności sprostania wielkim emocjom i stresowi, który towarzyszy tego typu wyborom. MłodyF37F39F0-A0EA-4DC8-BCAA-2B72BFD8AB94.png człowiek staje przed wyzwaniami, do których należy go odpowiednio przygotować, a na to musi być czas. Nie róbmy takich rzeczy na ostatnią chwilę, by w pełni wykorzystywać możliwości i stwarzać młodym perspektywy, które wymagają oprawy i uważności.

Całe nasze życie zawodowe związane jest z rozwojem polskiej sceny muzycznej. Ze swojej strony oferujemy młodym artystom niezbędne wsparcie i zaangażowanie. Pana zaś prosimy o jak najszybsze decyzje zmierzające do ogłoszenia polskich eliminacji i wyłonienia naszego reprezentanta. Działajmy na rzecz dobra dzieci i stwarzajmy im szanse, by w godnych warunkach, uwzględniających zarówno aspekty emocjonalne, jak i organizacyjne, mogły przygotować się do najlepszego zaprezentowania repertuaru z Polski.

Nasze dzieci na to zasługują.

Agnieszka Wiechnik    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Agnieszka Wiechnik do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.