Petycja do Starosty Powiatu Poddębickiego w sprawie wycofania kandydatury Pani Małgorzaty Wójcik – Powłoki na stanowisko dyrektora LO w Poddębicach

My, niżej podpisani

w związku z nierozstrzygniętym konkursem na dyrektora szkoły, wobec pojawiających się przesłanek, że przeprowadzony konkurs może być nieważny, apelujemy o niepowoływanie Pani Wójcik – Powłoki na stanowisko dyrektora LO im. M. Konopnickiej w Poddębicach. Nie zgadzamy się na łamanie prawa!

Chcemy, żeby szkołą zarządzała osoba będąca czynnym nauczycielem, posiadająca umiejętności komunikacyjne, budząca zaufanie i poważanie społeczne. Tylko osoba, która dokładnie zna specyfikę szkoły, wyzwania, z którymi będzie się musiała mierzyć w najbliższym czasie, jest gwarantem właściwego rozwoju placówki. Przed szkołą stoi wiele trudności, jak podwójne roczniki, nowe egzaminy maturalne, przepełnione klasy czy problemy uczniów po zdalnym nauczaniu.

Nasze liceum powinno funkcjonować w atmosferze wzajemnego zaufania i porozumienia, z dala od polityki. Żądamy, żeby nas głos został wzięty pod uwagę w dyskusji o przyszłość naszej szkoły.

Podpisując petycję potwierdź swój podpis linkiem, który otrzymasz na e-mail.

Samorząd Uczniowski LO Poddębice    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Samorząd Uczniowski LO Poddębice do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.