TAK DLA APTEKI PRZY CYBERNETYKI 17

Mając na względzie ważny interes społeczny jakim jest konieczność zapewnienia mieszkańcom, pracownikom biur i usług Służewca (zwłaszcza w obrębie ulic Cybernetyki, Komputerowej, Taśmowej, Wynalazek i Postępu) dostępu do produktów leczniczych, proszę o wsparcie inicjatywy popierającej ideę otwarcia apteki przy ulicy Cybernetyki 17.

Na terenach poprzemysłowych Służewca z roku na rok przybywa nowych osiedli a co za tym idzie i mieszkańców, którzy muszą pokonywać coraz większe odległości aby dotrzeć do najbliższej apteki. Analizując rozmieszczenie aptek należy zauważyć, iż na Służewcu "południowym" (na południe od ulicy Marynarskiej) istnieje tylko jedna apteka do której mieszkańcy ulic Taśmowej czy Wynalazek mają ponad 1,2 km drogi a mieszkańcy ulicy Komputerowej niespełna kilometr. Mimo, iż na mapie nie wydaje się to wielką odległością to dla osób chorych, kobiet w ciąży czy matek z małymi dziećmi to bardzo duży dystans do pokonania i ogromne utrudnienie w dostępie do leków. Ponadto należy podkreślić, iż apteka przy Cybernetyki 17 jeśli powstanie będzie JEDYNĄ na Służewcu placówką otwartą w sobotnie popołudnia oraz w niedziele.

Przemysław Kiszka    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Przemysław Kiszka do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.