W słusznej sprawie – Neurologia i udarówka w Gnieźnie

My - Mieszkańcy powiatu gnieźnieńskiego i społeczeństwo ogólem popieramy protest pracowników oddziałów udarowego i neurologii szpitala Dziekanka w Gnieźnie. Istnienie i sprawne funkcjonowanie tych oddziałów na terenie Gniezna jest konieczne i bezdyskusyjne.

Choroby neurologiczne to znaczna część wszystkich zdarzeń zdrowotnych. W wielu przypadkach istotne znaczenie ma czas dotarcia na oddział i podjęcia leczenia. Jeżeli masz wśród swoich najbliższych kogoś, kto jest po udarze, wylewie, choruje na padaczkę, stwardnienie rozsiane (można wymieniać bez końca)...czy dotknęły go inne zdarzenia bliżej niezdiagnozowane, to spytaj, dlaczego ważna jest neurologia.

Magdalena Juszczak    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Magdalena Juszczak do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.