Zamknięcie granic Polski w związku z epidemią koronawirusa

PIS powinien jak najszybciej zamknąć granice Polski i wprowadzić całkowity zakaz imprez masowych(koncerty, msze, konferencje, marsze oraz inne zgromadzenia). Sytuacja w europie jest dramatyczna - epidemia pojawia się w kolejnych krajach a coronavirus zaczyna mutować do groźniejszych postaci. Stan naszej służby zdrowia jest opłakany - nawet obecnie brakuje łóżek i personelu na oddziałach intensywnej terapii, pomyślcie co będzie kiedy będzie tyle zakażonych co we Włoszech.

Pokażmy ilu nas jest! Młodych, rozsądnych którym zależy na zdrowiu i życiu naszych rodziców, babć oraz innych osób ze starszego pokolenia - to właśnie te osoby najbardziej ucierpią w przypadku wybuchu epidemii.

Jeżeli drastyczne środki nie zostaną OD RAZU przedsięwzięte to za miesiąc będziemy mieli kilka tysięcy zakażonych, kilkaset zgonów, przeciążoną służbę zdrowia oraz perspektywę epidemii której się już nie da opanować. Nieodpowiedzialni ludzie już wwieźli zarazę do kraju a to tylko początek epidemii w europie. Niedługo będzie tragedia a znając życie polacy pewnie będą korzystać "z okazji", wyjeżdżać na tanie wczasy i wwozić kolejne szczepy koronawirusa do Polski.

Proponuję następujące zmiany na czas epidemii:
-Całkowity zakaz opuszczania i wjazdu do polski dla wszystkich obywateli z wyjątkiem:
-Kierowców transportów sanitarnych, maszynistów pociągów towarowych(transport towarów nadal musi być ciągły)
-Załóg statków(z nakazem powrotu na teren macierzysty zaraz po rozładunku)
-Zakaz zgromadzeń, koncertów, mszy, marszów, zamk

Podpisując, upoważniam Scaab do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.