Ratujmy willę generalską na Bemowie!

Skontaktuj się z autorem petycji

Zakończyliśmy zbieranie podpisów pod petycją

2020-02-04 18:54:54

Serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy zechcieli poświęcić te kilkadziesiąt sekund i wesprzeć naszą inicjatywę. W dniu jutrzejszym (tj. 5 lutego 2020 roku) złożymy petycję w odpowiednich jednostkach administracyjnych m.st.Warszawy. Serce rośnie widząc te 880 podpisów! Pragniemy przypomnieć, że poza tymi 880, udało nam się zebrać również 70 podpisów w czasie zorganizowanego przez nas spaceru po okolicach Fortu Bema w dniu 2 lutego 2020 roku oraz poparcie kilkunastu stowarzyszeń i organizacji działających na rzecz historii i zabytków w Warszawie. Mamy nadzieję, że wspólnie uda się przywrócić blask willi generalskiej, a Bemowo będzie dalej mogło się szczycić tak urokliwym zakątkiem jakim są okolice Fortu Bema przy wzdłuż ulicy Waldorffa. Nie odpuszczamy i już wkrótce mamy zamiar prowadzić dalsze działania na rzecz tych zabytków, toteż zapraszamy do śledzenia fanpage'y na facebooku - @Kamień i co? Ratujemy warszawskie zabytki oraz @Bemowiacy.

Grzegorz Niemczyk Monika Arasimowicz-Andres Paulina Fabrowska

Pomóż uzbierać więcej podpisów tej petycji.