Abolicja od naliczania odsetek skarbowych, kar i innych opłat urzędowych w okresie lockdownu.

Petycja o Abolicję od naliczania odsetek skarbowych, kar i innych opłat urzędowych w okresie lockdownu.

Federacja dla Rzeczypospolitej, kieruje petycję do Prezesa Rady Ministrów o wprowadzenie w drodze rozporządzenia, lub delegowanie do wprowadzenia przez właściwego Ministra, rozwiązań prawnych mających na celu powstrzymanie naliczania odsetek skarbowych za okres podatkowy 2020-2021 zwanych w dalszej części petycji abolicją od naliczania odsetek skarbowych, oraz wstrzymanie naliczania innych niepodatkowych opłat skarbowych i urzędowych, w szczególności tych związanych z nieterminowym opłacaniem zobowiązań podatkowych.

Abolicja od naliczania odsetek skarbowych za nieterminowe opłacanie przedpłat podatkowych jest w naszej ocenie ruchem zasadnym i potrzebnym. Warunki prowadzenia działalności gospodarczej w okresie pandemii powodowały sytuacje, gdzie wielu przedsiębiorców uzyskując przychód stanęło przed wyborem terminowego opłacenia przedpłaty podatkowej, a pokrywania wydatków bieżących, lub zapewnieniem sobie środków do życia. Okres 2020-2021 nie był korzystny dla większości z nas, ale Polscy Przedsiębiorcy są podmiotem który w sposób szczególny odczuł wpływ lockdown-u. Celem wyjścia z działaniem ratującym małe i średnie przedsiębiorstwa przed negatywnym wpływem okresu zamknięcia gospodarczego, Federacja dla Rzeczypospolitej kieruje petycje z nadzieją na jej pozytywne potraktowanie, oraz wprowadzenie rozwiązań w niej sugerowanych.

Prosimy Państwa o poparcie naszej petycji. Prowadzenie działalności w obecnych czasach to HEROIZM! Ratujmy Polską Przedsiębiorczość!

Informacje o petycji będą publikowane/aktualizowane na FB (link):

Zapraszamy do śledzenia naszego profilu.

-Federacja dla Rzeczypospolitej

NIE!_-_Dla_odsetek_i_opłąt_skarbowych_w_czasie_lockdownu!(1).png

petycja_Abolicja.png

Łukasz Dymko Sekretarz Generalny Federacji dla Rzeczypospolitej 503 999 071    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Łukasz Dymko Sekretarz Generalny Federacji dla Rzeczypospolitej 503 999 071 do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.