Apel o pozostawienie kuchni w bartoszyckich przedszkolach.

Mieszkańców Bartoszyc, a zwłaszcza rodziców dzieci z bartoszyckich przedszkoli, zbulwersowała informacja o tym, że Burmistrz Pan Piotr Petrykowski planuje zlikwidować kuchnie w przedszkolach. Argumentami są oszczędności i brak miejsc dla pozostałych dzieci. Natomiast posiłki mają być dostarczane w formie cateringu przez zewnętrzne firmy gastronomiczne.

I właśnie to budzi ogromne obawy rodziców. Boimy się o: jakość posiłków, ich świeżość, czas od momentu przyrządzenia do ich podania ,a przede wszystkim dostosowanie posiłków do potrzeb żywieniowych dzieci: z cukrzycą, alergiami, neofobią żywieniową czy po prostu do potrzeb „niejadków”.

Ubolewamy nad faktem, że czyni się to bez żadnych konsultacji z nami i kosztem naszych dzieci.

Dlatego liczymy na poparcie Radnych Rady Miasta Bartoszyce i stawienie się w naszym imieniu podczas najbliższej sesji Rady z oczekiwaniem pozostawienia kuchni w bartoszyckich przedszkolach.

Wierzymy, że wspólnie z Panem Burmistrzem znajdą Państwo inne rozwiązania na oszczędności i miejsca dla tych dzieci, które się nie dostały (temat braku miejsc jest przecież znany od kilku już lat).

Apelujemy także do wszystkich Mieszkańców o wsparcie nas – rodziców w działaniach, podpisywanie i rozpowszechnianie petycji.

Zaniepokojeni Rodzice

Anna Krajewska, Ewelina Rzodkiewicz    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Anna Krajewska, Ewelina Rzodkiewicz do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.