Budowa Cmentarza dla Zwierząt na terenie Krakowa

Prof. Jacek Majchrowski
Plac Wszystkich Świętych 3-4

Szanowny Panie Prezydencie!

Kiedy odchodza nasi czworonożni przyjaciele, psy i koty, chcemy się z nimi godnie pożegnać, a nie oddawać ich do utylizacji. Nierozwiązany od lat problem braku grzebowiska dla Zwierząt w Krakowie stawia mieszkańców w sytuacji bez wyjścia i zmusza ich do łamania prawa. Nie chcemy naszych Zwierząt traktować jak odpady komunalne i nie chcemy ich bezprawnie, potajemnie zakopywać gdzieś pod płotem, pod osłoną nocy... W cywilizowanym świecie nawet w niewielkich miejscowościach cmentarze dla Zwierząt są normą. Brak takiego rozwiązania w dużym europejskim mieście jakim jest Kraków, to rzecz zawstydzająca. Dlatego domagamy się od władz Krakowa stworzenia miejsca, gdzie będziemy mogli w godny sposób rozstawać się ze Zwierzętami, które były częścia naszego życia, czyniły je lepszym, czasami mniej samotnym.

Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami    Skontaktuj się z autorem petycji

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.

Otrzymasz e-mail z linkiem potwierdzającym Twój podpis. Sprawdź wiadomości przychodzące (oraz folder ze spamem).