Aktywni Psią Mocą - Projekt dla Psów ze Schroniska "Reksio"
Skontaktuj się z autorem petycji
Jest to wspaniała inicjatywa, dzięki której psy ze schroniska mogą mieć namiastkę domu, poznawać otoczenie w ramach socjalizacji. Ułatwi to w przyszłości prowadzenie psa w nowym domu a może przyczynić się, że osoba napotkana na takim spacerze może psa chcieć adoptować. Absurdem byłoby gdyby ludzie pracujący na etatach w schronisku utrudniali bezinteresowną pomoc osobom, które naprawdę kochają psy. Dzięki takim osobom różne malwersacje i złe traktowanie zwierząt w wielu schroniskach ujrzały światło dzienne. Zwykle dlatego utrudnia się im prace i podkłada przysłowiowe kłody pod nogi. Oby tu u kierownictwa zwyciężył rozsądek i instynkt samozachowawczy.
Ciekawa sprawa z tym naszym schoroniskiem. Ludzie, którzy tam pracują chyba zapominaja, że to mieszkańcy miasta są ich pracodawcami i że mamy prawo patrzeć im na ręce i na ich pracę.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Nasi wierni Przyjaciele
Każde zwierzątko to żywa istota która czuje ból arogancję człowieka. Jest to kochająca i bardzo wierna istota,traktujmy ją jak członka rodziny a nie jak przedmiot. Stwórz jej prawdziwy dom nie krzywdż jej. Kochajmy nasze zwierzęta od urodzenia do śmierci. Dajmy im godnie żyć do końca dni.
Jestem bardzo zaskoczona, wspaniała inicjatywa, super! :) I popieram "mającą psy"- oby u kierownictwa zwyciężył instynkt samozachowawczy!
ktorzy maja swietne inicjatywy i bezplatne pomysly na polepszenie zycia psiakow
w schronisku i zwiekszenia szans na adopcje- mozecie sie stac jednym z najleszych schronisk w Polsce. Obiecuje naglosnic to w mediach szwedzkich. Gratuluje!
Zwierzęta maja prawo do normalnaego zycia. Powinny chodzic na spacery i zaznac namiaste normalnego zycia. A moze na jakimś spacerze ktorys piesek spotka swojego przyszłego opiekuna. Trzymam kciuki i pozdrawiam.
Re:
"Owocna współpraca"? Wolne żarty. Totalny BRAK WSPÓŁPRACY. Jakby współpraca była owocna to nie byłoby tej petycji.
Wiem, bo byłem wolontariuszem, zostałem wyrzucony z powodu "niesubordynacji" - znaczy zdarzyło się wytknąć pracownikom gówna na wybiegu czy brak wody w miskach. A tacy to patrzenia na rączki nie za bardzo lubią...
Schron powinien przejąć OTOZ czy inni Animalsi i byłoby po sprawie. A Szwabowicz już dawno powinien przestać trzymać się tego stołka na którym siedzi. Reksio to nie prywatne schronisko, tylko miejskie, a widząc ekipę zarządzającą (a raczej bawiącą się krzywdą zwierząt) to tylko nóż się w kieszeni otwiera i psów żal...
Puszczam dalej. Wspaniały projekt. Im nas więcej tym większa szansa ze decyzja ulegnie zmianie. Jednak są na tym świecie ludzie z dobrymi serduszkami
| This discussion has been closed. |