Aktywni Psią Mocą - Projekt dla Psów ze Schroniska "Reksio"

Do: Kierownika Miejskiego Schroniska Dla Bezdomnych Zwierząt "Reksio"

Zdzisława Szwabowicza

Bielksko-Biała 43-300

ul. Reksia 48

PETYCJA AKTYWNI PSIĄ MOCĄ - PROJEKT DLA PSÓW ZE SCHRONISKA "REKSIO"

Drogie Ludziska, a szczególnie Psioluby ras wszelakich, oraz Wszyscy Ci, którym na sercu leży dobro psów przebywających w Miejskim Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt "Reksio" w Bielsku-Białej"! :-)

Zwracamy się do Was z gorącą prośbą o poparcie dla naszego Projektu Psio-Ludzkiej Aktywności na bielskich szlakach! Projekt ten, w wielkim skrócie polega na organizowaniu aktywnych wyjść z psami ze Schroniska, w czasie których psy, które na codzień drepczą w kółko w swoich często przepełnionych boksach mają szansę nie tylko na normalny spacer ale także na potencjalny dom. Co więcej, wspólna wędrówka pozwala na poznanie charakteru psa, a co za tym idzie zwiększa szanse na szczęśliwą adopcje.  Psy prowadzone są przez wolontariuszy ze Schroniska, którzy też opłacają koszty związane z ich transportem. Schronisko nie dokłada do projektu żadnej złotówki!

Spacer to też sposobność do informowania, edukowania oraz refleksji, związanej z całokształtem życia schroniskowych psiaków.

Chcemy, aby psy ze Schroniska, choćby w tej niewielkiej części miały namiastkę normalności, kontaktu z człowiekiem oraz zwykłej przyjemności.

Podpisując tę Petycje wyrażasz swoje POPARCIE dla Projektu Aktywni Psią Mocą - Projekt dla Schroniska "Reksio" oraz dla wszelkich akcji dogtrekkingowych organizowanych w naszym kraju, w których mogą uczestniczyć psy ze schronisk.

Jako wolontariusze skupieni wokół Psiejmocy, organizowaliśmy już z powodzeniem takie leśne wędrówki, ale zostały one zamknięte przez Kierownika Schroniska. Chcemy przywrócenia Aktywnych Wyjść z schroniskowymi psiakami! :-) Wierzymy, iż wsprzecie naszą idee a Petycja ta posłuży jako argument do zmiany decyzji Kierownika Schroniska :-)

Każdy podpis ma ogromne znaczenie, bo wspólnie możemy więcej! :-)

Podaj łapę!:-)

Wolontariusze z Psiejmocy!

P.S. NIE ZAPOMNIJCIE POTWIERDZIĆ NA MEJLU WASZEGO PODPISU ! :-)

Podpisy można składać osoby, które ukończyły 13 lat.

Poniżej filmik z pierwszej akcji :

MY, NIŻEJ PODPISANI SYGNATARIUSZE OŚWIADCZAMY, ŻE ZAPOZNALIŚMY SIĘ Z TREŚCIĄ PETYCJI ( jak powyżej ) i PROSIMY O PRZYWRÓCENIE AKTYWNYCH WYJŚĆ Z PSAMI ZE SCHRONISKA "REKSIO" W GÓRY.