NIE dla likwidowania linii autobusowej nr 15 w Olsztynie
Skontaktuj się z autorem petycji
Podpisałam, ale uważam, że do 15 powinno dołączyć 24. Po likwidacji tych autobusów mieszkańcy Os. Generałów:
1. chcąc dojechać gdziekolwiek będą musieli korzystać z minimum 2 środków transportu (dojazd autobusem do tramwaju, tramwaj);
2. zapłacą więcej za przejazd niż teraz (autobus, tramwaj);
3. będą tracili czas na przesiadki.
PS. Szkoda osób, które jesienią lub zimą, w deszczu lub śniegu, będą przesiadać się z małymi dziećmi (szczególnie w wózkach) i osób poruszających się o kulach.
Re:
"Podpisałam, ale uważam, że do 15 powinno dołączyć 24. Po likwidacji tych autobusów mieszkańcy Os. Generałów:
1. chcąc dojechać gdziekolwiek będą musieli korzystać z minimum 2 środków transportu (dojazd autobusem do tramwaju, tramwaj);
2. zapłacą więcej za przejazd niż teraz (autobus, tramwaj);
3. będą tracili czas na przesiadki.
PS. Szkoda osób, które jesienią lub zimą, w deszczu lub śniegu, będą przesiadać się z małymi dziećmi (szczególnie w wózkach) i osób poruszających się o kulach."
Popieram w 100%!
BIZNES
Niestety robia to celowo. Wygoda pasazera jest dla nich malo wazna. Wiecej przesiadek = wiecej sprzedanych biletow.
nie rozumiem tego shit stormu, większość pewnie nawet nie zainteresowała się koncepcją przyszłej sieci komunikacji miejskiej, a już panikuje.
15, w takiej formie jakiej istnieje teraz, nadaje się na linię turystyczną. Można nią zwiedzić połowę miasta, ale praktyczna jest jedynie na poszczególnych odcinkach, kortowo-centrum oraz jaroty-centrum.
to nie jest tak że zlikwidują niektóre linie, a w zamian wprowadzą jedynie tramwaj. Niektóre z linii mają zostać uzupełnione o pewne przystanki, kilka linii ma być nowych.
bilety mają być w przyszłości czasowe(nareszcie!), i na bilecie 1h bez problemu powinno się dojechać z jednego końca miasta na drugi, w końcu w innych wielkich miastach(Warszawa, Gdańsk, Poznań,...) też się da...
Chyba lepiej aby był bilet czasowy, liczba linii ograniczona, ale za to jeździła regularnie, a nie muszę czekać 30 min zanim przyjedzie następny autobus, bo nie mogę skorzystać z połączenia z przesiadką bez podwojenia kosztów podróży, to jest właśnie chore!
Lepiej poczekajcie z petycją dopóki nie zostanie ogłoszona nowa sieć połączeń, nowy cennik biletów itd. a wtedy zacznijcie lamentować. To jest tak samo jak bym narzekał na produkt, który został świeżo co przedstawiony, ja nawet nie miałem okazji go przetestować, ale już okrzyknąłem jako beznadziejny, bo tak.
Re:
Bo w Olsztynie lamentować trzeba za wczasu. Dobrze także miasto nie musi usuwać odrazu 15, tylko odczekać dwa miesiące i zobaczyc jakie jest zapotrzebowanie na ten autobus. Wyrażoną zageszczeniem pasażerów na dany odcinek trasy.
Bezmyślne wyrzucanie pięniędzy
Bezmyślne wyrzucanie pięniędzy, rozumiem modernizację lini, zmiany i jakiekolwiek likwidowanie, ale na co nam genaerować koszty. Zainwestowali w nowe autobusy z "gadaczką" (będzie trzeba teraz wgrać wszystko na nowo), zainwestowali w tablice świetlne, które również trzeba będzie uaktualnić, zrobili buspasy, a teraz je rozwalili, tak samo jak wiele ścieżek rowerowych, np. to w zdłuż ul. Sikorskiego, która całkiem niedawno była wyremontowana. Zamiast robić etapami, teraz mamy wielkie pobojowisko na miarę jakiegoś Bangladeszu. Bałagan, korki, starta pieniędzy przez kierowców, a tych co jeżdzą autobusami to też trafia szlag bo autobusy są wiecznie opóźnione, karetki i straż mają problem by ratować nasze życie, a kierowcy napływowi gubią się w tym mieście wiecznej wykopki. Bilety jedne z najdroższych, a kultury w naszym mieście brak. Obwodnicy przez 30 lat nie ma, a zachciało się tramwajów, które nic nie wnoszą w naszej komunikacji. A likwidują linie tylko po to by mieszkańców, sypialni Olsztyna zmusić do jeżdzenia tramwajem, bo tak nikt by niekorzystał. Miasto wiecznie wylewanego betonu i wiecznej wykopki.
15 i 24!!!chyba każdy mieszkaniec Osiedla Generałów tak powie, przecież to chore, że nas zostawicie tylko z 2 autobusami na całe osiedle???!!!
This comment has been removed by the author of the petition.
Sobotnia herbatka
Uwielbiam jeździć 15 i raczyć się zapachem mietków. Nie zabierajcie mi tej przyjemności :(
Podpisałam, ale uważam, tak jak osoby wpisujace komentarze wyżej, że do 15 powinna dołączyć linia 24. Obie są bardzo ważne dla mieszkańcow Osiedla Generałów.
| This discussion has been closed. |
Podpisałam petycję, ponieważ uważam, że decyzja o likwidacji linii numer 15 spowoduje nie tylko kłopoty wielu osób poruszających się po Olsztynie, ale także oznacza, że Olsztyn nie dba o swoje symbole, a jednym z nich bez wątpienia jest znana chyba wszystkim linia nr 15, która od lat łączyła miasto z Kortowem i stała się czymś kultowym. Studenci, brońcie 15!!!