Razem dla gimnazjów! Jestem za utrzymaniem obecnego ustroju szkolnego. Oficjalna petycja ZNP.
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Razem dla gimnazjów! Jestem za utrzymaniem obecnego ustroju szkolnego. Oficjalna petycja ZNP.
Gość |
#12015-11-25 20:05Jestem za utrzymaniem obecnego ustroju szkolnego.Obawiam się że likwidacja gimnazjów spowoduje, iż wielu nauczycieli straci pracę. |
Gość |
#22015-11-25 21:12Likwidacja gimnazjów nie rozwiąże problemów wychowawczych rodziców z dorastającymi dziećmi. Szkoły doskonale wywiązują się ze swojego zadania - polscy gimnazjaliści osiągają świetne wyniki w rankingach edukacyjnych. |
Gość |
#42015-11-27 07:43Ponieważ gimnazja to nowoczesna i efektywna forma kształcenia młodzieży. Głośni przeciwnicy gimnazjów najczęściej o gimnazjach niewiele wiedzą, ani tam nie chodzili, ani ich dzieci. A dzieci trzeba uczyć samodzielnego myślenia, nawet w trudnym okresie dojrzewania. |
Gość |
#52015-11-27 12:59Jestem nauczycielem w gimnazjum i uważam,że za dużo pieniędzy poszłoby na cofnięcie już i tak daleko posuniętej reformy. |
gość |
#62015-11-27 14:56Likwidacja gimnazjum nie wniesie niczego dobrego, dzieci nadal będą borykały się z problemami wychowawczymi, tylko będzie to miało miejsce w szkołach podstawowych. |
Gość |
#72015-11-27 20:20Zmiana ustroju szkolnego wprowadzi tylko zamieszanie. Należy skupić się na rozwijaniu kompetencji zawodowych nauczycieli, a nie na deprecjonowaniu ich pracy. Przez ostatnie lata wiele zrobiono dla budowania jakości polskich szkół i przedszkoli. Dzisiaj nad polską oświatą wisi groźba zniszczenia wielu lat ciężkiej pracy. Nie można do tego dopuścić ✌ |
Gość |
#82015-11-28 02:24Gimnazja potrzebują zmniejszenia ilości uczniów w klasie. Procedur dla uczniów łamiących szkolne prawo. Pedagogów i psychologów, którzy pomogą uczniom rozwiązywać ich problemy. Zatrzymanie uczniów na dwa lata w podstawówc niczego nie zmieni. To nie jest dobre rozwiązanie.
|
Gość |
#102015-11-29 05:43Nie wyobrażam sobie likwidacji gimnazjów właśnie teraz, kiedy szkoły wypracowały swój charakter i status, jest kilka bardzo dobrych szkół w moim mieście - nie można ich po prostu zamknąć. Nauczyciele i pedagodzy wypracowali już świetne metody pracy z tą młodzieżą. Nauczyciele przez ostatnią dekadę podnosili swoje kwalifikacje właśnie po to by nauka w gimnazjach stała się jak najbardziej owocna. Trzeba ulepszać a nie likwidować! |
Gość |
#122015-12-02 13:30Jestem nauczycielką ucząca właśnie w gimnazjum! Od samego początku - to JA byłam jednym z dyrektorów, którzy wprowadzili te "fatalne" rozwiązania i teraz, po tylu latach wiem, ze to było dobre - trzeba trochę poprawić, ale nie NISZCZYC!!! Nasze dzieciaki z roku na rok coraz bardziej doceniają swoja szkole i wyrastają z nich naprawdę fajni, mądrzy, młodzi ludzie |
Gość |
#142015-12-03 09:08Ja martwię się o szkoły podstawowe - szczególnie intergracyjne, które skorzystały z róznych programów i maja u siebie dostosowane szatnie, podjazdy, windy, sale sensoryczne, rehabilitacyjne i logopedyczne. Czy te szkoły nie beda musiały oddać miejsca (sal) na klasopracownie dla dwóch kolejnych roczników. |
wiosnaprima |
#15 zmiany sa potrzebne2015-12-03 19:54Gimnazja powinny isnieć nadal, ale w innej formie - szkoły podstawowe powinny być tylko dla dzieci na poziomie klas 1-3 oraz zerówka -jako szkoły elementarne-male dzieic powinny miec wlasną bezpieczna szkołę, dostosowane do ich wieku sale, toalety, place zabaw a obecne klasy 4-6 oraz dawna 7 klasa - to powino być gimnazjum szkoły średnie - licea powinny byc jak dawniej 4-letnie
|
Gość |
#162015-12-04 21:00Jestem nauczycielem w gimnazjum. Przez ostatnie 16 lat cały czas się dokształcałam. Mam uprawnienia do nauki siedmiu przedmiotów czy zajęć w gimnazjum. Studia podyplomowe opłacałam z własnych zarobków, rezygnując z wyjazdów wakacyjnych, przyjemności. Rozbudowywałam swoją bazę, aby pracowało mi się lepiej, a uczniom łatwiej przyswajało wiedzę. Także w ramach własnych środków. Czy to wszystko ma pójść na marne? Boję się o swoją przyszłość, gdyż świadomie zrezygnowałam także z posiadania rodziny. |
Gość |
#172015-12-05 16:01Najbardziej zadziwiający jest dla mnie argument, że nauka w liceum trwa za krótko, bo w tym czasie nie da się przygotować człowieka do matury. Brzmi to tak, jakby wcześniej w szkołach nie uczyli, a przecież już od podstawówki kształcone są umiejętności sprawdzane podczas matury... To jakiś absurd i ogłupianie ludzi. Przecież wystarczy w gimnazjum wprowadzić niektóre treści programowe z liceum- nauczyciele w gimnazjum mają zapewne takie same kompetencje jak ci ze szkoły średniej. |
Gość |
#192015-12-05 20:15Uważam że słuszne jest stwierdzenie walczyć o gimnazja a nie likwidować. Prace uczniów z gimnazjum widać wszędzie są w nim zdolni uczniowie a kadra wysoko wykwalifikowa. |
Gość |
#202015-12-06 06:36Inwestujmy w gimnazja. Wywracanie systemu do góry nogami to topienie pieniędzy w błocie. Odciąganie uwagi od ucznia w kierunku programów i obudowy reformy. Młodzież jest żywa i prawdziwa, bo latach eksperymentów wypracowano już metody pracy z młodzieżą gimnazjalną, by jednych ujarzmić, drugich pobudzić. Są już pierwsze sukcesy, a ktoś chce to przekreślić! W imię "domniemanego" dobra dziecka!. Dla dobra dziecka, dajcie im spokój i stabilizację!
|
Gość |
#212015-12-06 18:55Edukacja potrzebuje ewolucji, a nie rewolucji. Konieczna modernizacja uczenia/uczenia się, a nie marnowanie pieniędzy, sił i środków na zmiany strukturalne,które mają zaspokajać chore ambicje politykierów. |
Gość |
#222015-12-06 21:36Ponieważ przeciwnicy systemu szkolnego z gimnazjami nie zdołali jak dotąd przytoczyć przekonujących mnie argumentów. Zmiana dla samej zmiany - bez nawet wyjaśnienia, co stanie się z infrastrukturą oraz pracownikami obecnymi w dzisiejszym systemie - również nie wydaje się najsensowniejszym posunięciem. |
Gość |
#232015-12-07 09:21Podpisałam, poniewaz uważam, że dobrze sprawdzający się system edukacji nie powinien zostać zniszczony. |
Gość |
#252015-12-07 11:23Uważam, że wracanie do tego co było, to żaden pomysł, to brak pomysłu na oświatę. |
|
Apel do Prokuratora Generalnego Adama Bodnara
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Nauczyciel wychowania przedszkolnego to zawód – NIE dla zmian pod przykrywką ratowania systemu!
OTWARTY LIST DO PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA
Petycja w sprawie miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego Ostrowa Tumskiego w Poznaniu
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
PETYCJA do Marszałka Hołowni ws. odmrożenia projektu ustawy dot. karania za propagowanie banderyzmu!
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
RÓŻOWE POLE - odwodnienie i utwardzenie drogi dojazdowej
300 Utworzone: 2025-09-17
Otwórzcie granicę polsko-białoruską – ratujcie gospodarkę i rodziny
235 Utworzone: 2025-09-17
W sprawie zwiększenia budżetu na remont gorzowskich kamienic do 2 mln zł w 2026 roku
248 Utworzone: 2025-09-16
ZATRZYMAJMY WODĘ W POLSKICH LASACH - PRZECIWDZIAŁAJMY SUSZY!
1003 Utworzone: 2025-09-11
Petycja ws. remontu peronów PKP w Wołowie oraz Brzegu Dolny | "Windy na peronach"
140 Utworzone: 2025-09-15
PETYCJA W SPRAWIE DOSTĘPU DO POMP INSULINOWYCH DLA CHORYCH NA CUKRZYCĘ PO UKOŃCZENIU 26 ROKU ŻYCIA
22327 Utworzone: 2025-03-17
Petycja przeciwko zamykaniu po godzinie 18:00 orlika w Pajęcznie
124 Utworzone: 2025-09-16
STOP OPRYSKOM W PŁOCKU- chronimy nasze dzieci i zwierzęta
178 Utworzone: 2025-09-16
Obywatele przeciw zniesieniu dwukadencyjności
303 Utworzone: 2025-09-14
W SPRAWIE WYMIANY NAKŁADKI ASFALTOWEJ NA UL. SŁOWIAŃSKIEJ W RĄBIENIU ORAZ BUDOWĘ ŚCIEŻKI ROWEROWEJ
128 Utworzone: 2025-09-08
Nocne ograniczenie sprzedaży alkoholu
13966 Utworzone: 2025-09-03
PETYCJA PRZECIWKO ODSTRZAŁOWI DZIKÓW NA TERENIE POWIATU OTWOCKIEGO
824 Utworzone: 2025-09-07
LIST OTWARTY w sprawie cofnięcia wypowiedzenia umowy dzierżawy nr GN.6845.4.2018 zawartej w dniu 10 października 2018 r.
1130 Utworzone: 2025-08-31
CZAS ZAKOŃCZYĆ WSPÓŁPRACĘ MIAST POZNAŃ - RA'ANANA (IZRAEL)
1074 Utworzone: 2025-08-29
Petycja do Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej w sprawie odebrania komunistycznym dygnitarzom orderu Virtuti Militari
23 Utworzone: 2025-09-17
PETYCJA W SPRAWIE ZERWANIA WSPÓŁPRACY Z MIASTEM NAZARET
53 Utworzone: 2025-09-16
za realizacją inwestycji
55 Utworzone: 2025-09-12
Kryty Skatepark w Poznaniu – Całoroczna Przestrzeń dla dzieci, młodzieży i dorosłych.
1291 Utworzone: 2025-09-10
W obronie Przedszkola "Iskierka" w Krakowie
894 Utworzone: 2025-09-11
STOP hałaśliwym rajdom samochodowo-motocyklowym w Szczecinie
278 Utworzone: 2025-09-03