Myśliwy to nie morderca przyrody, to nie szkodnik.
Skontaktuj się z autorem petycji
Wszystko co jest w niej napisane jest prawda. A zwłaszcza ta czesc dotycząca finansowania PZŁ i myśliwych. Moj mąż jest pasjonatem myśliwstwa z dziada pradziada. Dobrze wiem ile naszych prywatnych pieniędzy nas to kosztuje, a zwłaszcza wypłaty na odszkodowania za szkody na uprawach rolnych. To straszne że w Polsce każdy jest pseudo znawcą w każdym temacie, tak naprawdę krzywdząc innych swoimi niczym nie podpartymi opiniami.
Re:
dopóki w swoich kręgach tolerujecie takich popaprańców jak łowczy miejski ze Szczecina ( Czeraszkiewicz ) i jemu podobnych nie dziwcie się, że ludzie Was odbierają pejoratywnie! I nie każdy przeciwnik mysliwstwa to eko-oszołom. Po prostu dzięki takim typom i zdolności do logicznego myślenia zwyłky człowiek ma prawo do złej oceny Waszych działań. Dopóki PZŁ i Wy wszyscy nie zrobicie porządku z Waszymi porąbanymi kolesiami tak będzie.
Działania tego ( i nie tylko ) Pana, udokumentowane i na oczach świadków przeczą temu co jest napisane w Waszej petycji - a skoro są dowody na nieprawidłowe działania to znaczy, że kłamiecie... http://www.petycjeonline.com/petycja_o_odwoanie_owczego_miejskiego_r_czeraszkiewicza
Podpisane
Petycja jak najbardziej potrzbna i poprawnie uzasadniona, z tym że trzeba by było poprawić w niej błędy ortograficzne. Jest to przecież pismo skierowane do Pani Premier :)Oczywiście podpisane i przekazane dalej. Darz Bór!
Re: Re:
zAWSZE ZNAJDZIE SIĘ JAKIŚ TĘPAK. w KAŻDYM GRONIE TAKI JEST. WAŻNE ŻEBY SIĘ NIE SUGEROWAĆ ZACHOWANIEM GŁUPKÓW ALE ŚWIADOMIE NABYWAĆ WIEDZĘ W TEMACIE I SAMODZIELNIE OCENIAĆ SYTUACJĘ. ZASŁANIANIE SIĘ ZE KTOŚ TAM ROBI ZŁĄ ROBOTĘ JEST UPRASZCZANIEM I GŁUPOTĄ. PRZEPRASZAM ALE TAKA JEST PRAWDA. A CO DO PANA ŁOWCZEGO O KTÓRYM pAN WSPOMINA OD OCENY JEGO ZACHOWANIA JEST KOMISJA REWIZYJNA W KOLE ŁOWIECKIM DALEJ WALNE ZEBRANIE WSZYSTKICH CZŁONKÓW I ORGANA PZŁ. JEST ŚCISŁA PROCEDURA I JEJ DZIAŁANIE NIESTETY TROCHĘ ZAJMUJE
i w ochronie i hodowli zwierzyny poświęciłem 2/3 swojego życia
i nigdy nie usłyszałem negatywnego słowa od znajomych i sąsiadów.
Ponieważ po prostu zgadzam się z jej treścią i popieram zawarte w niej tezy.
Bo jestem myśliwym i wiem, że gospodarka łowiecka jest elementem ochrony środowiska (populacji zwierząt nie tylko łownych). W tak zmienionym środowisku (agrocenozy, monokultury rolne i leśne) niema miejsca na ochronę bierną. Ponadto uważam, że do najważniejszych zadań myśliwych jest przekonanie społeczeństwa o niezbędności udziału myśliwych w zachowaniu bioróżnorodności populacji zwierząt łownych (i nie tylko) poprzez prowadzenie racjonalnej gospodarki łowieckiej opartej na naukowych badaniach.
DARZ BÓR
Normalny myśliwy nie potrzebuje broni krótkiej -bo do jakich celów? Jeżeli myśliwy nie potrafi skutecznie posługiwać się bronią długą to broń krótka w niczym mu nie pomoże.Jestem przeciwko dopuszczeniu do użytku myśliwskiego broni krótkiej
Re:
Gdby Ci dziki robiły szkody w Twoich uprawach nie pisał byś takich bzdur.
Re:
No to sami dbajcie o dobre imię myśliwych, nie dawajcie powodów by was krytykować. Co to znaczy " nie mozna pozwolić ...",nakażesz dobrze myśleć o myśliwych ? Tak jak w kawale z cazsów stanu wojennego :
" Przed 13 grudnia różnie mówiono o PZPR. dzisiaj nikt złego słowa na partię powiedzić nie może"
| This discussion has been closed. |