Studencki list w sprawie przyszłości Ochrony Zdrowia w Polsce
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Studencki list w sprawie przyszłości Ochrony Zdrowia w Polsce
Prawnik |
#1 Zablokują Wam wyjazd.2016-10-29 11:28Nie polecam, za chwilę zablokują Wam wyjazd. Juz starają się znaleźć sposób abyście studia swoje odpracowywali przymusową pracą w Polsce przez jakiś okres.. To tylko dam im potwierdzenie że rzeczywiście muszą wcielić ten pomysł w życie. Zastnówcie się czy nie ryzykujecie zbyt wiele. Wyjazd to Wasza możliwość rozwoju, jak ją zablokują to nie wyjedzie nigdzie nikt nawet na rok na staż. Wiem, że macie trudną sytuacje, ale to tylko zamknie Wam ostatnią drogę rozwoju. |
Gość |
#22016-10-29 13:57W przyszłym roku kończę studia lekarskie, następnie staż i coraz bardziej nurtuje mnie pytanie, co dalej? Nie wynika ono z niemożliwości zdecydowania się na jaką specjalizację wybrać, tylko czy w ogóle będę miała szansę robić to, co naprawdę chcę. Bardzo mnie to smuci, że takie możliwości oferują mi obce kraje, a nie mój, dla którego chciałam pracować, rozwijać się i tworzyć swoją historię i mojej rodziny. |
Akilliada |
#3 Re: Zablokują Wam wyjazd.2016-10-29 23:29#1: Prawnik - Zablokują Wam wyjazd. Nie będą w stanie zatrzymać nas siłą. Nie są w stanie wprowadzić prawa, które zobowiązywałoby absolwentów do spłacenia studiów, bo musieliby odnieść te przepisy do absolwentów wszystkich uczelni i kierunków. Obawiam się tylko, że taka groźba, powtarzana od lat, na nikim nie robi już wrażenia. Mimo to, zawsze warto próbować! |
Gość |
#4 lek2016-10-30 12:15Wg nowej ustawy za LEK trzeba będzie płacić już od drugiego podejścia. Do tego stażyści mają mieć więcej obowiązków i odpowiedzialności i to już od 1.01.2017r., mino że gdy zaczynali staż miesiąc temu podpisywali umowy i zgadzali się na dotychczasowe przepisy. Czy można tak w trakcie zmianiać reguły? |
Monika |
#5 Straszenie wyjazdem jest bez sensu2016-10-30 12:26Straszenie wyjazdami za granice z powodu małych zarobków jest zupełnie bez sensu... Po pierwsze, nikogo to juz nie rusza, a wręcz tylko denerwuje. Po drugie uważam, że kalkulacja jest prosta - albo walczymy o podwyżki dla rezydentów i przy okazji zafundujemy sobie mniej miejsc specjalizacyjnych, albo zostawiamy na razie te same stawki, ale walczymy o zwiększenie liczby miejsc. Wszystkiego naraz nie wywalczymy. Nie wiem czy da się jeszcze edytować ten tekst, ale jeżeli tak to proponowałabym skupić się na postulacie zwiększenia miejsc specjalizacyjnych i możliwości zmiany specjalizacji w trakcie. Nie musza nam nic ułatwiać, ale nich nam przynajmniej nie utrudniają (naszego i tak niełatwego) kształcenia. |
Gość |
#72016-11-02 13:50Trzeba zwrócić uwagę Rządu na problemy, które są, bo posłowie nie maja świadomości problemu. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
APEL DO MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI WS. ADAMA BYSIEK
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Petycja o odwołanie Pawła Grzesiowskiego ze stanowiska Głównego Inspektora Sanitarnego
Tramwaj na Ołtaszyn / Partynice + Wysoką.
Petycja do Ministra Edukacji Narodowej - wsparcie polskiej uzdolnionej młodzieży
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
STOP grodzeniu terenów zielonych przy Muzeum Lotnictwa
369 Utworzone: 2024-09-02
Petycja ws. utworzenie miejskiego organu do zarządzania i administrowania w pełni Stadionem Miejskim oraz przyznania pierwszeństwa w dostępie do obiektu lokalnym organizacjom sportowym.
177 Utworzone: 2024-09-05
Petycja o odwołanie Pawła Grzesiowskiego ze stanowiska Głównego Inspektora Sanitarnego
24486 Utworzone: 2024-06-26
Petycja o przywrócenie bicia Dzwonu św. Jakuba na osiedlu Krzyżowniki – Smochowice w Poznaniu
49 Utworzone: 2024-09-07
TAK! DLA POPRAWY DOSTĘPNOŚCI DO DOMOWEJ OPIEKI HOSPICYJNEJ W POWIECIE NOWODWORSKIM
310 Utworzone: 2024-02-10
Petycja mieszkańców osiedla Red Park w sprawie przywrócenia do pracy Pana Jana - wieloletniego ochroniarza osiedla
99 Utworzone: 2024-09-06
Apel o kontynuację budowy CPK
95886 Utworzone: 2023-12-02
Petycja za wycofaniem projektu ustawy z dnia 6 sierpnia 2024 w sprawie nowelizacji ustawy o ZUS uderzającej w polskich marynarzy
1552 Utworzone: 2024-08-28
Apel do Prokuratury Okręgowej w Gdańsku o złożenie zażalenia
1582 Utworzone: 2024-09-02
Głośne NIE dla wycinki drzew w Parku Ruchu Drogowego i jego zabudowy
50 Utworzone: 2024-09-07
APEL DO MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI WS. ADAMA BYSIEK
3487 Utworzone: 2024-08-12
Uratujmy Pałac w Mileszewach
98 Utworzone: 2024-09-06
Petycja o otwarcie całodobowej kliniki weterynaryjnej w województwie opolskim
1549 Utworzone: 2024-08-29
Przywrócenie częstotliwości kursowania linii tramwajowej nr 26
310 Utworzone: 2024-08-27
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
14759 Utworzone: 2024-04-05
Petycja z prośbą o przywrócenie rozebranego odcinka linii kolejowej w gminie Kamieniec wraz z wstawieniem betonowego przejazdu.
38 Utworzone: 2024-09-06
Ocalmy Serce Sadyby: Apel o Kontynuację Działań Międzypokoleniowego Miejsca Spotkań
471 Utworzone: 2024-08-24
ZGODA NA REALIZACJĘ SCENARIUSZA I WYDANIE KSIĄŻKI "RANCZO, ZEMSTA WIEDŹM"
3240 Utworzone: 2024-08-22
Zadbajmy o teren zielony i bezpieczeństwo na osiedlu Young City
48 Utworzone: 2024-09-07
Protest pacjentów i ich rodzin oraz opiekunów - przeciw wejściu w życie Projektu Zarządzenia Prezesa Narodowego Funduszu Zdrowia z dnia 11.07.2024 r., które zostało opublikowane w dniu 12.07.2024 r.
4041 Utworzone: 2024-07-15