Petycjeonline.com

Apel o zmniejszenie częstotliwości koszenia trawników na terenie Bydgoszczy.

Bartodzieje - wczorajesze koszenie ....

Gość#1 Jul 17, 2020, 16:38
mieszkam na tym osiedlu, sama pisałam pismo do administracji o koszenie trawy co 2 miesiące a nie co miesiąc, choćby w takich miejscach gdzie jest wydeptana, rewitalizację trawników choć raz na parę lat- jeśli już urośnie wyższa, to też będzie lepiej wyglądała,a jeśli skosi się nisko- tez lepiej:) informowanie kosiarzy by nie cięli krótko, jakiś nadzór na d tym( 2 miesiące temu przez 8 godzin 7 osób, w tym 3 na traktorkach kosiło traw wokół 2 bloków- szczerze? sama bym to zrobiła szybciej). proponowałam kilka rozwiązań, gdzie można by uwzględnić potrzeby tych co chcą krótko i często kosić oraz tych co chcą odwrotnie, jednak mimo mojego elaboratu i telefonów i prośby o odniesienie się do uwag nikt nie poświęcił czasu by odpowiedzieć choć 1 zdaniem, choćby z grzeczności, no i jest jak było- jak na zdjęciu. trudno się dziwić, gdy na inne uwagi dotyczące pielęgnacji zieleni na osiedlu otrzymałam odpowiedz,że nie będą obciążać tym finansowo mieszkańców ( jacy oni dobrzy..). szkoda,że obciążają płacąc ludziom, którzy tak oszpecają osiedle kosząc trawę tak nisko tam gdzie jest i tak zniszczona (albo oświetlając wieloma lampami miejsca gdzie starczyłaby jedna- kolejny absurd z inne beczki) . mam mnóstwo takich zdjęć i porównawcze- jak wyglądał trawnik parę minut prze skoszeniem i jak po. paranoja

Please comment on this petition

Please do not write personal information such as an address, phone number or email address in your comment. Do not write your own name or the name of any other person either.