List otwarty PZM do Premier Beaty Szydło
Skontaktuj się z autorem petycji
papieram list ...
Jestem Diagnostą Laboratoryjnym, zarabiam 1900 zł brutto. Dzięki badaniom które wykonujemy podejmowane są dalsze kroki w leczeniu... to bardzo smutne, że w ogóle nie jesteśmy doceniani.
5 lat ciężkich studiów aby być traktowanym jak piąte koło u wozu...
Jestem Dietetykiem z wieloletnim stazem ,moje pobory duzo odbiegają od innych zawodow medycznych. Uwazam że moje wyksztłacenie oraz praktyka szpitalna w Oddziale nie odbiega z doświadczeniem i wiedżą od kolezanek pielegniarek. Praca nasza polega na samodzielnym wykonywaniu zawodu ,ktory nie jest wspomagany przez osoby tzw. ,,trzecie"Pracę naszą w Odziale wykonynujemy bezposrednio przy łozku chorego .Zywienie uzupełnia farmakologiczne leczenie pacjenta co stanowi jeden z ważniejszych elementów jego powrotu do zdrowia.
Re: Re:
Widać, ze polskiej służbie zdrowia to już w nawyk weszły jakies śmieszne protesty, białe marsze czy odejscia od łóżek Bogu ducha winnych pacjentow. Czy ktos się zastanowił dlaczego nie robi tego sektor administracji i obsługi np. w szkolnictwie ? W dupach się wam poprzewracało! Co pół roku podwyzka! Napiszcie może ile wplywa na konto takiej Pani pielgniarki.... Bo Pani Sprzątaczka Szkole państwowej nie rzadko z wykształceniem wyższym zarabia, UWAGA ! 1400 zlotych!
| This discussion has been closed. |