List otwarty PZM do Premier Beaty Szydło
Skontaktuj się z autorem petycji
Re: a inne zawody medyczne??!!! Ani lekarz ani pielęgniarka nie wykonuje badań labor. serolg.RTGitp
Dietetyk jako zawód medyczny
Będąc dietetykiem po studiach dostałam ofertę pracy za 1000zł w pełnym wymiarze godzin -układanie diety szpitalnej - szpital powiatowy i oferta od osoby wynajmujacej kuchnie w szpitalu a nie bezpośrednio od dyrekcji... oczywiście odmowilam bo na takie wynagrodzenie i taka stawkę żywieniowa jaka oferowali po prostu nie można się zgodzić, bo ja z tego nie da dam rady żyć i nie umiem żyć z tym jak karmi się pacjentów w polskich szpitalach.
Później otworzylam własną poradnię w tej samej miejscowości i niestety w miejscu gdzie ludzi po prostu nie stać na prywatną opiekę dietetyka taki biznes nie mógł wyjść. Jestem już za granicą i robię zupełnie co innego ale chciałabym wrócić kiedyś do kraju i zawodu i być dumna z naszej opieki zdrowotnej. Teraz niestety nie ma się czym chwalić.
Chciałabym aby każdy miał prawo do bezpłatnych porad żywieniowych udzielanych przez wykształcone w tym kierunku osoby czyli dietetyków po studiach. Domagam się więc zwiększenia nakładów na naszą opiekę zdrowotną, a także uregulowania zawodu dietetyka tak abyśmy mogli żyć godnie my i nasi pacjenci!
płace
gorzej być nie może,z czym odejdziemy na emeryturę skoro płaca po 36 latach wynosi 2 tyś...z nocami iświętami !!! dosyć tego poniżania, czujemy się jak wielkie NIC no bo kim my jesteśmy? ten nasz kraj jest chory cały, ta zasrana polityka niszczy wszystko a te knury spasione się tylko smieją i kasę trzepią....wstyd mi za taki kraj!!!!
| This discussion has been closed. |