List otwarty PZM do Premier Beaty Szydło
Skontaktuj się z autorem petycji
Mam nadzieję, że tym razem nie uda się skłócić środowiska, oferując ochłap wybranym podgrupom. To nasza wspólna sprawa. Trzeba też nieustannie prostować opinię społeczną. Ludzie żyją w niewytłumaczalnym przekonaniu, że każdy lekarz ma ma miliony. A my chcemy zapewnienia 2-3 średnich krajowych...
.
Nie da się dbać o godność drugiego człowieka, będąc samemu jej pozbawionym.
Jestem psychologiem w trakcie specjalizacji z neuropsychologii - pracuję z pacjentami po udarach, z otępieniami i innymi chorobami OUN - moje zarobki brutto to 1/2 średniej krajowej. Podpisuję rękami i nogami.
w obronie pracowników służby zdrowia
Petycję rzeczywiście należy podpisać, ale to trochę za mało.Należy protestować przeciwko próbom nieustannego oszczędzania na najsłabszych czyli na chorych, bo przecież to oni ponoszą najwieksze koszty oszczędzania na szeroko pojetym określeniu -"służba zdrowia".Gdyby minister musiał czekać w kolejkach wiele lat na zabieg,lub gdyby musiał leżeć w szpitalu gdzie brak pielęgniarek, a te które pracują dwoją się i troją za marne wynagrodzenie,to z pewnością spojrzałby na problem inaczej.
Tylko tak dalej to za chwilę szpitale zostaną bez lekarzy i średniego personelu medycznego.
Specjalista z doktoratem 14 lat pracy nie całe 2 tys na ręke . Gdzie ta średnia krajowa jak to najniższa.
Re:
Dziękuję za wsparcie Diagnosta laboratoryjny z Lublina ( 20 lat pracy i 3 dyżury). Pozdrawiam
| This discussion has been closed. |