Petycjeonline.com

NIE budowie kurników w Kruszynianach

Skontaktuj się z autorem petycji

Gość#76 Mar 31, 2016, 20:21
Ferma stanowi śmiertelne niebezpieczeństwo dla cietrzewi ze względu na możliwość przeniesienia groźnych chorób drobiu. Ponieważ Cietrzewie są blisko spokrewnione z kurami i należą tej samej rodziny ptaków zwanej kurakami

This comment has been removed by the person who wrote it.

Mieszkaniec Sokółki#78 Apr 02, 2016, 06:28

Brawo Rada Powiatu Sokólskigo !!! Radni wspólnie opowiedzieli się przeciwko budowie kurników w Kruszynianach! Mam nadzieję,że wygra zdrowy rozsądek! Powiat sokólski potrzebuje więcej takich perełek jak Kruszyniany, aby dobrze się rozwijać. Budujmy ,a nie rujnujmy 

Gość#79 Apr 06, 2016, 06:20
przyjeżdża do mnie dużo przyjaciół z W-wy (tam mieszkałam) i zachwycają się pięknem B-stoku i okolic. Wszystkim pokazuję też Kruszyniany i NIE CHCE!! wozić ich do kurników. Jestem pewna że można znaleźć na kurniki inne miejsce. A tym pomysłem jestem oburzona!!!,
Gość#80 Apr 06, 2016, 09:19
Piękne Kruszyniany, szczególne i niepowtarzalne oraz najbliższa tej wsi okolica, to nie jest miejsce dla budowy kurników. Kurniki powinny się znajdować na odludziu, w szczególności jak najdalej od stref ekologicznych i znajdujących się pod ochroną.
Gość#81 Apr 23, 2016, 18:55
Uważam, że jest wiele innych miejsc na budowanie takich kurników
soszaa#82 Apr 28, 2016, 16:19

Podobna sytuacja

Na terenie Kisielan Żmich gdzie znajduje się obszar natury 2000 także planuje się budowę kurników.Niestety mało mieszkańców włączyło się do sprzeciwu kurnikom, reszta będzie narzekać po fakcie. Wiele osób przyjeżdza w wakacje by spędzić czas nad rzeką, odpocząć w domach letniskowych.  Niestety podjęto decyzje że kurniki powstaną i rzekomo nie wpłyną na środowisko.Znajoma architekt, zamieszkująca Kisielany nie podpisała jakieś zgody związanej z inwestycją, znaleziono jednak inna osobę,która to zrobiła. Często robię zdjęcia otaczającej mnie natury, jeśli inwestycja powstanie to nie będzie już miło robić to.

Robi się smutno kiedy słyszę o takich pomysłach, zero wraźliwości, wszystko dla pieniędzy i pytanie tylko jak będzie wszystko wyglądać za kilka lat !

Gość#83 Jun 17, 2016, 21:16
Takie inwestycje powinny powstawać w specjalnych strefach ekonomicznych w bezpiecznej odległości od zabudowań mieszkalnych i miejsc przeznaczonych do wypoczynku.
Interes jednej osoby nie może pozbawić okolicznych mieszkańców i turystów dostępu do świeżego powietrza.