Petycjeonline.com

Nie dla likwidacji biletów ulgowych!

Skontaktuj się z autorem petycji

Gość#26 Apr 22, 2016, 20:19
Nie zgadzam się na likwidację przywilejów dla uczniów i inwalidów!
Gość#27 Apr 22, 2016, 20:24
Jestem osobą niepełnosprawną.
Gość#28 Apr 22, 2016, 20:38
Jestem rencistką, po czterech nowotworach, leczę się w Warszawie i Krakowie. Jeśli zniosą nam ulgi to nie będzie mnie stać żeby jeździć do Krakowa na kontrole. Między innymi mam czerniaka oka a tego w Warszawie nie leczą.

Gość#29 Apr 22, 2016, 20:49
Bo jest zła. Uniemożliwi osobom niepełnosprawnym wybór szkoły, lekarzy, poradni, szpitala, wyjazd na turnus rehabilitacyjny, pogorszy sytuację niepełnosprawnych, uczniów, chorych
Gość#30 Apr 22, 2016, 20:54
Jestem inwalidą pierwszej grupy. Mam bardzo niską emeryturę. Zawsze korzystam z opieki osoby drugiej. Likwidacja ulgi z powodów finansowych pozbawi możliwości dotarcia pociągiem, czy też autobusem na dalsze odległości.
Asia#31 Apr 22, 2016, 21:03

Re:

#18: -  

Mam dokładnie taką samą sytuację.Jakoś nikogo to nie obchodzi.

Gość#32 Apr 22, 2016, 21:09
A czy abonament RTV też będziemy płacić od maja z rachunkiem za prąd mając znaczny stopień. Pozdrawiam Mariusz.
Gość#33 Apr 22, 2016, 21:15
Jestem osoba niepelnosprawną zmuszona jestrm do czestego podrozowanie miejskimi srodkami transportu, jezdzac do lekarzy,;na rehabilitacje itp. Po zmiesieniu ulg nie bedxie mnie stac na bilety.
Gość#34 Apr 22, 2016, 21:18
Rząd chce oszczędzać nawet na tych najsłabszych !?Oddam chorobę w ich ręce może uleczą tak jak uleczają wszystko przewracając Polskę do góry nogami! Naszą Polskę!
Gość#35 Apr 22, 2016, 21:47
Jest to dyskryminacja osób Niepełnosprawnych i uniemożliwienie dojazdów do Placówek Leczniczych i Terapeutycznych za symboliczna sumę która jest na wagę złota dla osób Niepełnosprawnych .
Gość#36 Apr 23, 2016, 05:25
To draństwo co oni robią nie zgadzam się mam syna i wnuka niepełnosprawnego
Gość#37 Apr 23, 2016, 05:28
To skandal aby osoby najbardziej potrzebujące były pozbawione możliwości korzystania z ulgi. Pani Premier dacie po 500 zł i to nie na Każde dziecko, a wzrost utrzymania rodzin podniesiecie w górę i to 500 może starczy na te wszystkie podwyżki- ale kiełbasa wyborcza obiecana i dana... wstyd !!!
Gość#38 Apr 23, 2016, 05:31
Dlatego aby mojemu synowi z autyzmem móc pokazywać różne miejsca w Polsce. Został oszukany przez własne państwo poprzez zaniechanie edukacji zgodnej z europejskimi standardami ; został wykpiony poprzez jałmużnę na rehabilitację w wysokości 160 zł i ograniczeniem dofinansowań na turnusy rehabilitacyjne. Gdy prosiłem PFRON o dofinansowanie zakupu samochodu-powiedzieli że syn przemieszcza się samodzielnie. Bonzowie z te instytucji mieli niezłe samochody z własnych pensyjek. Dość !
Gość#39 Apr 23, 2016, 05:40
Jestem na osotatnion roku studiów, więc mnie osobiście nie dotknęła by ta zmiana, ale niedługo na studia pójdzie mój młodszy brat i wiele innych osób z rodziny i nie tylko, dlatego chciałabym, aby nadal była możliwość kupowania biletów ulgowych. Myślę, że pociągami podróżuje tyle studentów i uczniów, że nawet jeśli bilety są dla nich tańsze, to miłej i tak wystarczająco zarabia. Jeśli cena się zwiększy myślę, że więcej osób będzie wybierać inne środki transportu.
Gość#40 Apr 23, 2016, 06:28
Od 10 lat jeżdżę z córką na zajęcia cotygodniowe w dwie strony 120 km, pomijając innych specjalistów raczej też przymusowych...to jakiś SKANDAL by zabierać ulgi osobom niepełnosprawnym. To tak naprawdę jedyna z niewielu namacalnych pomocy jaką daje państwo.
Czym staje się w tym momencie pomoc z 500+? gdzie połowę minimum będę musiała zwrócić w biletach autobusowych. I po co ta pomoc? I komu? Napewno nie tym najbardziej potrzebującym. ŻENADA!!!
Gość#41 Apr 23, 2016, 06:41
Odbieranie ludziom niepełnosprawnym ulg komunikacyjnych, uważam za obelgę dla nich..Dzięki środkom komunikacji mogą korzystać z rehabilitacji, integracji i ...nie pozostają sami z niepełnosprawnością..
Gość#42 Apr 23, 2016, 06:54
Jestem niepełnosprawna
Gość#43 Apr 23, 2016, 07:33
Tym ludziom trzeba i warto pomóc!
Gość#44 Apr 23, 2016, 09:58
To, co robi rząd to zwykłe sk..syństwo!
Nie pozwolimy im na to, by studenci, dzieci i osoby niepełnosprawne zostały pozbawione ulgowych biletów! Niech się rząd i ''lepszy sort'' wypcha z taką ''dobrą'' zmianą!
Gość#45 Apr 23, 2016, 10:14
Jestem osobą niepełnosprawną
Gość#46 Apr 23, 2016, 10:33
Bo us
tawa o likwidacji tej ulgi jest zwyczajne głupia
Gość#47 Apr 23, 2016, 11:13
Jestem osobą niepełnosprawną poruszającą się na wózku inwalidzkim korzystającą z pomocy opiekuna i transportu miejskiego na dojazdy na rehabilitacje
Gość#48 Apr 23, 2016, 11:16
jestem osobą niepełnosprawną, od dzieciństwa 13-go roku życia WYPRACOWANA !!! renta to ok 600 zł brutto !! niższa od zasiłku dla bezrobotnych, niższa od czynszu. na każdym kroku, czuję się poniżana, izolowana.. teraz pieszo z laską szukać pracy.. ?? do lekarza co to za kraj droga do faszyzmu..

Gość#49 Apr 23, 2016, 11:33
Bo sama jestem mamą niepełnosprawnego szkraba i wiem ile co kosztuje wyjazdy rehabilitacja dojazdy na terapie. Wszystko dla dobra synusia i zdjecie ulgowych biletow moze utrudnic nam zycie bo przemieszczamy sie w odlegle miejscowosci. Pozdrawiam wszystkich gorąco.
Gość#50 Apr 23, 2016, 12:00
Dość mam okradania nas !! Niech się wywiążą z obietnic wyborczych ! Czy w kampanii wyborczej ktoś wspominał ,że zniosą ulgi !? NIE !! Więc jakiego diabła szukają !! obiecali tyyyyyyyyyyyyyyyyyyle nam dać i co??? oszuści !!