Nie dla likwidacji biletów ulgowych!
Skontaktuj się z autorem petycji
Nie! Dla likwidacji ulgowych przejazdów.
Likwidacja ulg będzie miałą fatalne skutki w rehabilitacji osób niepełnosprawnych, gdyż często wiąże się to z dojazdem w różne zakątki naszego kraju.
podpisane
Sama wychowuję dwóch synów niepełnosprawnych i wiem jak to jest ciężko,dojeżdżamy do lekarzy do Poznania(w jedną stronę 50 km)w miesiącu po 3-4 razy ,gdy będą zlikwidowane ulgi dla niepełnosprawnych to nie wyobrażam sobie tego ,będziemy musieli zrezygnować z lekarzy,nie wyobrażam sobie tego,ponieważ moi synowie muszą być leczeni dalej,ich choroby dalej postępują,błagam nie odbierajcie nam tych ulg.
Re:
To ustawa ktorej autorem jest PO- PSL pseudopolskie partie- uderzajace w najslabszych, bezbronnych Polaków, pozostaje liczyc na obecny rzád i na Prezydenta, by nie podpisywal tego bagna
Według mnie to głupota. Zabieranie ulg wzamian za 500zł na dziecko, gdzie nie wiadomo na co te pieniądze tak naprawdę pójdą. Lepiej jest obniżać ludziom koszty niż podnosić dochody. Te ulgi to są dobrym rozwiązaniem. Rząd przynajmniej wie że idą na dobry cel, a nie np. alkohol. Zamiast 500+ daliby zniszki na ubrania dla dzieci czy nawet fundowaliby obiady w szkołach.
To zwykłe manipulacje medialne
-ta ustawa zostałą uchwalona 6 lat temu, a jej treść wynika wprost z tego co żądą od nas Unia Europejska, tak jest, to UE kazała to uchwalić
-ulgi zostaną usunięte tylko z Ekspresowych pociągów oraz części autobusów dalekobieżnych, wszystkie pociągi i autobusy osobowe będą miały ulgi, a część pospiesznych autobusów też zachowa ulgi - tutaj o wszystkim decydują samorządy powiatowe albo wojewódzki
-PiS to nie PO i słucha się głosu społeczeństwa, wczoraj podali informację że ustawa zostanie opóźniona o rok, żeby ją dopracować, bo do jej przyjęcia ZMUSZA nas UE
Jako osoba uczęszczająca nadal do szkoły wydaję niemal 100 złotych na dojazdy co miesiąc. W razie zniesienia ulg opłata wzrośnie mi ponad dwukrotnie.
Ale
Osoby starsze jak zawsze objęte ochroną i poważaniem. Polskie społeczeństwo = społeczeństwo ludzi 60+. Brak ulg i pomocy dla uczniów i studentów, ale zawsze pieniądze dla ludzi starszych. Szacunek szacunkiem, w pewnym wieku coś się należy, ale dlaczego dla ludzi, którzy chcą się uczyć i pracować nic się nie należy...
| This discussion has been closed. |