Nie dla likwidacji biletów ulgowych!
Skontaktuj się z autorem petycji
Podpisana
Koszt utrzymymania studenta jest naprawdę wysoki, a wiele z nich nie pracuje, bo najzwyczajniej w świecie czasem ciężko jest pogodzić pracę i studia... A jeśli już to przeważnie dorywczo. Większość jest z odległych miast czy miejscowości. Koszt wynajęcia stancji czy akademika nie jest tani + oczywiście utrzymanie... a jeśli ktoś do domu ma np. 300 km i jedzie pociągiem, to naprawdę jest to duże ułatwienie i obcięcie kosztów. Ludzie! Podpisujmy i wywalmy tą ustawę!
Pomóżmy im !!!!!!!
W końcu ktoś musi wyłożyć na 500+. Szkoda słów...
Nie stać mnie na prywatny samochód, liczę każdą złotówkę.
Po prostu! - skandal!
Brawo dla autora petycji!
Dziękuję!
Napisaliśmy takiego maila do rzecznika intercity:
Szanowna Pani,
W związku z licznymi informacjami medialnymi na temat braku ulg dla niepełnosprawnych, dzieci i studentów m.in. w pociągach dalekobieżnych od 1 stycznia 2017 roku zwracam się z prośbą o informację czy wszystkie dotychczasowe Państwa połączenia zostały wpisane przez ministra właściwego do planów transportowych? Czy istnieje ryzyko, że na którymś z połączeń zostaną zlikwidowane ulgi?
Z poważaniem,
Otrzymaliśmy odpowiedź: w tym temacie prosimy o kontakt z Biurem Prasowym Ministerstwa Infrastruktury i Budownictwa.
Piszemy do Biura prasowego Ministerstwa...
Podpisałam ponieważ jestem studentką, ktora nie studiuje w rodzinnym mieście, wiec zlikwidowanie biletów ulgowych znacznie utrudni mi dotarcie na uniwersytet.
jak się żyje??? bez komentarza!!!
| This discussion has been closed. |