Nie dla likwidacji biletów ulgowych!
Skontaktuj się z autorem petycji
Jestem samotnie wychowującą matka, nie posiadamy samochodu, ze względu na syna bardzo dużo przemieszczamy się komunikacją (lekarze, terapia, dodatkowe zajęcia). Nie chciałabym rezygnować z niezbędnych zajęć syna ze względu na koszt transportu.
Jestem niespełna 17-letnim chłopcem z Zespołem Downa. Jesteśmy z Mamą sami, dużo jeździmy autobusami i tramwajami i chciałbym nadal uczestniczyć w zajęciach, muszę często jeździć do lekarzy.
Moim zdaniem chodzi oto by zamknąć niepełnosprawnych w domu.
Zabrać im wszystko bo właśnie tak się stanie gdy braknie ulg. Sama korzysta z tej formy bo mam sprzezone inwalidztwo i bez wsparcia innych nie daje rady - zabiora ulgi to bedzie koniec wszystkiego.
A to Państwo opiekuńcze ponoc miało być i co się stało? Brak pieniedzy, to może trzeba przestać finansować Konkordat pochlania sporo środków każdego roku, a znajdą się pieniądze na niepełnosprawnych. Hm realizowac obietnice kosztem chorych to poprostu bezczelność i jest mi wstyd za Państwo Polskie i decyzje, takie decyzje.
Ja nie mam auta ani kierowcy, jestem niewidoma -mam tylko ulgi, więc może ktoś pomyśli nad innym rozwiązaniem, aby nie walić w ślepych i innych, którzy też mają swoją godność i problemów worek każdego dnia do rozwiazania.
Życzę powodzenia w podejmowaniu dobrych decyzji.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Podpisałam,ponieważ jestem osobą ze znacznym stopniem niepełnosprawności i często publiczną komunikacją dojeżdżam do lekarzy specjalistów oraz na ambulatoryjną rehabilitację,a rentę mam niską ;(
W GRUDNIU ZABRANO PIENIĄDZE NA DODATKOWE NAUCZANIE DLA DZIECI NIEPEŁNOSPRAWNYCH, A TERAZ ULGI TRANSPORTOWE DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH I STUDENTÓW. WSTYD !!!
EFEKT 500 + SMUTNE :(
| This discussion has been closed. |