Nie dla likwidacji biletów ulgowych!
Skontaktuj się z autorem petycji
Jestem studentką, pochodzę z małej miejscowości. Mogę studiować tylko dlatego, że otrzymuję stypendium socjalne. Do domu jeżdżę co 2-3 tygodnie, bo przejazdy są drogie. Mam nie wracać wcale i nie widzieć rodziny przez pół roku? Przepraszam, ale chyba coś jest nie tak...
2. Likwidacja zniżek uderzy w ludzi mieszkających na terenach wiejskich i małych miasteczek, a przecież miało być wyrównanie szans dzieci z takich terenów z mieszkańcami dużych aglomeracji.
3. Oczywiście ulgi dla posłów i senatorów mają zostać?
Jedyny przywilej, z ktorego moj Syn korzystal w tym kraju... Samotnie wychowuje Syna, alimenty wirtualne, poniewaz ex nie placi, pincet + nie przysluguje, ani zasilek rodzinny, nic.... bo dochod na osobe za wysoki... Polska to dziwny kraj! Jak to mowia bogatemu to sie i byk cieli, a innym to ciagle wiatr w oczy! Tylko ci co nielegalnie zarabiaja i maja sie smieja! A czlowiek ktory uczciwie pracuje nie ma nic! Dziki kraj i wielka wielka hipokryzja!!!!!
To nie jest normalne ! Jestem osobą niepełnosprawną i chociaz dzięki ulgą żyje mi się trochę lepiej i mogę do szkoły dojechać, do lekarza nie wydając połowy pieniędzy na bilety !!! Niech ktoś idzie po rozum do głowy i to wycofa !!! bo wtedy wszystkim będzie żyło się ciężko! Wszystkim łatwo się takie coś wprowadza, bo nie muszą żyć na codzień z niepełnosprawnością i myśleć na czym trzeba oszczędzić.
Re: Re:
To nie wina PO i PSL. PiSowskie ścierwo winne jest całemu złu w tym kraju! Dzięki bezmózgim amebom głosującym na to łajno w tym [...] kraju dobrze nie będzie nigdy!
Re:
A ja jestem osobą pełnosprawną i kiedy nie odpowiadało mi życie w moim mieście, wyprowadziłem się z niego tam, gdzie życie mi bardziej odpowiadało. I się cieszyłem, że jest mi tam lepiej, a nie narzekałem, że ludzie mają mi płacić za dostęp do fajnych miejsc w dużym mieście (a poprzez ulgi inni płacą resztę ceny biletu kupowanego przez Ciebie. I zresztą mnie, bo też z ulg korzystam, chociaż wiem, że w sumie to na nie nie zasługuję i są dla mnie fajne, chociaż niesprawiedliwe)
| This discussion has been closed. |