Petycjeonline.com

Ocal drzewa na trasie Gliwice/Żernica

petycja – dalsze kroki

Gość#1 Apr 18, 2024, 12:54
Super, gratuluję udanego działania.
Anonymous#2 Apr 20, 2024, 08:03

Dziękuję za zaangażowanie w tą istotną sprawę oraz za informacje. Cieszę się, że sprawa została wstrzymana, oby na zawsze.
Pozdrawiam.

Gość#3 Apr 20, 2024, 13:37
Szanowna Pani,

proszę spróbować skontaktować się z organizacją Towarzystwo na Rzecz Ochrony Przyrody i z działającym w niej Mariuszem Waszkiewiczem. Organizacja działa głównie w Krakowie, ale nie tylko. Sama uzyskałam ich pomoc w sprawie dewastacji zieleni w mojej miejscowości, odległej od Krakowa. Towarzystwo zgodziło się wystąpić jako strona w ww. sporze przeciwko Gminie, która dopuściła się zniszczenia drzew i została za to ukarana. Towarzystwo i pan Mariusz można znaleźć na Facebooku. Trzymam kciuki za Pani starania!

Slawomira Matlak
Gość#4 Apr 20, 2024, 15:22
Dobra wiadomość! Dobra robota!❤
Dodynka#5 Apr 23, 2024, 19:00

Stowarzyszenie Zdrowe Miasto- polecam!!! Stowarzyszenie jest z Gliwic więc będą im znane metody działaności jeszcze nie zmienionych władz i toku myslenia jednostek podelgłych UM i tym decyzyjnym. Walczyli dzielnie i zażarcie w obronie Wilczych Dołów. Myślę że pomogą. W kontekście wiedzy na temat ochrony alei polecam pana Piotra Tyszko-Chmielowiec z fundacji Ekorozwoju z Wrocławia (jego książkę o alejach przydrożnych oraz ich ochronie) oraz  stronę drzewa.org z tematem"drzewa dla zielonej infrastruktury", jest zespół z powyższym panem, przeprowadzają szkolenia i warsztaty. Myslę że zmiana aktualnych władz w Gliwicach przyczyni się do nie tylko ochrony przed wycinką takich alei, ale równiez właściwego ich poszanowania! Aaaa i jeszcze jeden człowiek z Gliwic Paweł Harlender- wie w czym rzecz. Może być głosem między spłecznością a urzędem:).

Pozdrawiam i trzymam kciuki- społeczniczka. 

Please comment on this petition

Please do not write personal information such as an address, phone number or email address in your comment. Do not write your own name or the name of any other person either.

Płatne ogłoszenie

Petycjeonline.com będzie reklamować tę petycję wśród 3,000 osób.

Dowiedz się więcej...

Budżet 5 € Edytuj
Metoda płatności
PayPalGoogle PayApple PayKarta kredytowa

Wybierz metodę płatności, aby kontynuować.